VLC4iPhone - spiller alle videoformater på iPhone

Det er faktisk fullt mulig, hvis du tør...

XviD, DivX, MKV, FLV og MPEG; rent ytelsesmessig er det ingenting som tilsier at iPhone skulle ha problemer med å spille disse filformatene. Likevel får du ikke spilt dem av uten videre; takket være begrensninger Apple har lagt inn i den populære telefonen.

Men i kulissene jobber det alltid noen som har en annen agenda. For eksempel har utviklerne av den populære multimediespilleren VLC laget en egen iPod Touch/iPhone-versjon av programmet - kalt VLCiPhone.

Overfør og spill av

I tillegg til det aller meste av aktuelle musikkformater, er programmet også i stand til å avspille de ovennevnte videoformatene. Dermed skal det, i hvert fall i teorien, bare være å overføre videofilene dine til iPhone i den tilstand de befinner seg i, uten behov for konvertering, lene seg tilbake og nyte videoene.

I følge av den populære bloggen Addictive Tips, som har testet programmet, skal fremtidige versjoner dessuten støtte HD-oppløsninger, riktig nok nedskalert til å passe skjermen. Imponerende utnyttelse av maskinvaren er det uansett.

Det er selvsagt en hake. Apple har selvfølgelig aldri godkjent VLC4iPhone, så hvis du fikk lyst til å klikke deg inn i AppStore for å laste ned, blir du nok skuffet.

Kun for eksperimentelle

Programmet er gratis, men er dessverre kun tilgjengelig for dem som har tatt sjansen på å jailbreake telefonen. Det er for øyeblikket kun nedlastbart via Cydia Store. Og nei, dette er slett ingen oppfordring til å gjøre nettopp det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi bare håper at det snart dukker opp en tilsvarende løsning for oss som synes det er tryggere i AppStore...

Enn så lenge får vi konvertere favorittvideoene før vi går på toget.

Flere skjermbilder fra VLC4iPhone hos Addictivetips.com.