Nå kan du spille av videofilene dine på iPhone og iPad med populære VLC igjen. Men har ikke toget gått for den gamle traveren?
Nå kan du spille av videofilene dine på iPhone og iPad med populære VLC igjen. Men har ikke toget gått for den gamle traveren?Vis mer

VLC for iOS tilbake i App Store

Comeback for mediespilleren som takler absolutt alt.

VLC, en av verdens mest populære mediespillere, kan lastes ned fra Apples App Store igjen etter 2,5 års fravær.

Den første versjonen av VLC for iOS ble lansert sent i 2010, men ble fjernet bare noen måneder etter på grunn av rettighetskonflikter over den såkalte GPL-lisensen. Nå er disse imidlertid tatt hånd om.

Du kan lese mer om disputten hos vår søsterpublikasjon Digi.

Les også: Her er VLC for iPad

Integrert med Dropbox

VLC for iOS versjon 2.0 har blitt skrevet om fra grunnen av, skal være raskere enn før og støtte alle videofiler som VLC gjør på PC og Mac, inkludert MKV og AVI, ifølge The Next Web.

VLC for iOS tilbake i App Store


Utseendemessig har ikke mye forandret seg siden sist, men appen har støtte for blant annet AirPlay, flere lydspor, videofiltere i sanntid, hastighetsmanipulasjon og undertekster.

Videre finnes det en rekke måter å laste videofiler inn i appen på. Det er støtte for filoverføring via trådløst nettverk, det er innebygd Dropbox-integrasjon samt støtte for tredjepartsapper via deleknappen. Det skal til og med være mulig å laste ned filer til appen direkte fra en webserver.

For sent?

Nå som streamingstjenester som Netflix har begynt å bli den foretrukne måten å se filmer og tv-serier på mobile enheter, kan man jo stille spørsmål om VLCs tilbakekomst ikke er i seneste laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvalget mediespillere på App Store er dessuten allerede ganske bra, med AVPlayerHD og Infuse som to av våre favoritter.

VLC kan lastes ned helt gratis her, og krever en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 5.1 eller nyere installert. Appen rulles ut gradvis, og 09:45 fredag morgen hadde den fremdeles ikke dukket opp på norske App Store.

Les også: Slik får du sett iPad-film i ferien