<strong>EGEN SEKSJON:</strong> I Play butikk finner du en seksjon med apper og spill du kan prøve før alle andre. Foto: Pål Joakim Pollen
EGEN SEKSJON: I Play butikk finner du en seksjon med apper og spill du kan prøve før alle andre. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Last ned Android-apper før alle andre

Visste du at Play butikk hadde en seksjon for apper som ikke er gitt ut ennå?

Slik finner du den.

Publisert
Sist oppdatert

Mange synes det er litt artig å være tidlig ute med å prøve nye ting (det synes i hvert fall vi), og blant dem med Android-telefoner tipper vi at det ikke er så mange som vet om følgende:

I Play butikk, altså Googles app-butikk, finnes det en egen seksjon for apper og spill som egentlig ikke er sluppet ennå.

Så vidt vi kan se, finnes ikke seksjonen i web-utgaven av Play butikk.

En slags betatest

«Tidlig tilgang» er imidlertid en arena der utviklere kan la folk prøve den nye appen de har laget og høste tilbakemeldinger før den slippes for allmennheten og begynner å motta karakterer fra brukerne.

Du kan altså se på det som en slags betatesting, der appen ikke er helt ferdigstilt og kan inneholde småfeil. Finner du noen, setter utviklerne pris på at du gir tilbakemelding om det på appens side i Play butikk. Kommentarene du gir kan kun leses av utvikleren.

Slik finner du «tidlig tilgang»-seksjonen

Seksjonen i Play butikk er ikke veldig godt gjemt, og befinner seg på app-forsiden om du åpner Play butikk på telefonen:

<strong>HER:</strong> Trykk først på «apper og spill» i menyen om ikke du er der fra før, og så finner du halve tidlig tilgang-knappen på linja som anvist på bildet over. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
HER: Trykk først på «apper og spill» i menyen om ikke du er der fra før, og så finner du halve tidlig tilgang-knappen på linja som anvist på bildet over. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Du finner den altså på linja med grønne etiketter, ved siden av «topplister», «spill» og «kategorier». I skrivende stund ligger det 16 apper og 31 spill der som kan prøves ut.

Appene installeres på vanlig måte; altså ved å trykke på dem, lese om dem og eventuelt velge å laste dem ned.

Begrensede plasser

Ifølge Googles hjelpesider, har utviklere som er med i «tidlig tilgang»-opplegget mulighet til å begrense hvor mange som kan delta i testingen.

Dermed kan apper forsvinne fra listen fordi det er fullt, men komme tilbake igjen om en av testerne har valgt å avinstallere den.

LES OGSÅ:
Ny telefon? Slik får du med deg alt fra den gamle
13 Android-apper vi installerer med en gang

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer