Android-hjemmeskjermer fås i mange former og farger. Vi vil gjerne se hvordan <i>din</i> hjemmeskjerm ser ut.
Android-hjemmeskjermer fås i mange former og farger. Vi vil gjerne se hvordan din hjemmeskjerm ser ut.Vis mer

Vis oss din Android-hjemmeskjerm

Vi har vist vår mang en gang. Nå vil vi se din.

En av Androids store styrker er de uendelige mulighetene til å tilpasse alle deler av operativsystemet, enten du vil bytte SMS-program, tastaturet eller tweake hjemmeskjermen med widgets, ikonsett og andre godbiter.

Vi prøver stadig ut ting og tang på DinSide, som gjør at hjemmeskjermen på våre telefoner stadig blir oppdatert. Og ofte når vi poster skjermbilder får vi spørsmål a la "Hva heter den kalender-widgeten på toppen der?"

Vis oss din!

Men også vi har sikkert gått glipp av mang en godbit til hjemmeskjermen, og derfor spør vi deg, kjære leser med Android-telefon – får vi se din?

Vi vil med andre ord gjerne at du sender oss skjermbilde(r) av hvordan din hjemmeskjerm ser ut.

>> Slik tar du skjermbilder på Android

Hjemmeskjermen din kan sendes til undertegnede på pj@dinside.no. Merk gjerne emnefeltet med "Hjemmeskjerm" så det blir lettere å rute eposten til riktig epostmappe.

Skriv gjerne litt i eposten også – hvilke widgets du bruker, hvilke apper du har på forsiden, hvordan du har fått til enkelte ting (hvis du har noen fiffige løsninger), om du bruker en spesiell launcher, URL-en til bakgrunnsbildet ditt etc.

Liker vi din hjemmeskjerm ekstra godt, skal du ikke se bort i fra at vi lager en artikkel om din variant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er min

For å åpne ballet med et eksempel – her er undertegnedes (macho) hjemmeskjerm slik den ser ut akkurat nå:

Vis oss din Android-hjemmeskjerm


  • Kalenderen på toppen er Simple Calendar Widget. Denne har en rekke tilpasningsmuligheter både hva angår størrelse, farger og innhold. Jeg har bare valgt å vise neste avtale i kalenderen, enten den er fra min egen eller redaksjonens felleskalender.
  • I skrivende stund har jeg byttet ut ikonene med en ordsky. Widgeten heter Tagy og lar deg velge hvilke programmer du vil ha med i skyen. I tillegg kan du justere tekstfarge og -størrelse. Jeg har valgt det slik ta de ordene jeg trykker mest på får større skrift.
  • Jeg har byttet ut launcheren med Go Launcher EX. Denne har en rekke ulike temaer og fiffige effekter. En kjekk funksjon er også at ikonene på den nederste linjen kan ha doble funksjoner. Eksempelvis kan jeg dra kameraikonet litt opp for å starte Torch (lommelykt), og jeg drar SMS-ikonet litt opp for å starte Facebook messenger.
  • Bakgrunnsbildet fant jeg via Zedge – en norskutviklet app som lar folk skape og laste ned bakgrunner, ringetoner etc.
Totalt har jeg tre hjemmeskjermer, men de to andre er ikke så veldig spennende, med Spotify-widget, Tagy-ordsky med kontakter og innstillinger og noen ikoner.

Sånn, nå er det din tur!