Slik skryter du av været på Facebook, Instagram og Snapchat

Vis alle hvor varmt det er der du befinner deg

Det kan hende du får noen uvenner, men ...

AAAAH SÅ VARMT: Nå trenger du ikke å være i Syden for å dele disse irriterende værbildene i sosiale medier. Lurer du på hvordan du lager dem? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
AAAAH SÅ VARMT: Nå trenger du ikke å være i Syden for å dele disse irriterende værbildene i sosiale medier. Lurer du på hvordan du lager dem? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fem sommere siden brukte «alle» værappen Instaweather for å skryte av været. Her kunne man ta et bilde, og legge på diverse værdata, som temperatur og værvarsel samt stedsinformasjon.

Sosiale medier ble raskt bombadert med personlige værmeldinger, og folk gikk kjapt lei.

Men folk deler likevel fremdeles denne typen bilder. Og nå er funksjonen innebygd i både Facebook, Instagram og Snapchat.

Vet du fremdeles ikke hvordan du skryter av været på disse tjenestene?

Vi skal vise deg hvordan, før det gode været vi har (i hvert fall på Østlandet) forsvinner.

Facebook

Facebook har etter hvert får en del bilderedigeringsmuligheter. Enten du laster opp et bilde direkte fra statusoppdateringsfeltet eller bruker Facebook Stories, kan du blant annet legge effekter og klistemerker på bildene dine, inkludert værinformasjon.

Når du har valgt et bilde du vil dele, trykk på det lille klistremerkeikonet oppe til høyre, hvor du vil få opp diverse klistemerker du kan legge på bildene.

Her kan du blant annet velge et værklistremerke, og i skrivende stund får vi opp en sol med 22 grader.

Når du trykker på det, vil det legge seg på bildet ditt, og så kan du dra med en finger for å flytte rundt på det, ta to fingre for å vri det rundt i en annen vinkel, eller knipe med to fingre for å endre størrelsen.

Du kan også bare trykke på det for å få opp et annet symbol, enten en gradestokk eller bare temperaturen.

Når du er fornøyd med resultatet, er det bare å laste opp bildet som vanlig.

Ønsker du å slette værklistremerket, trykk og hold det inne til det dukker opp en søplekurv nederst, og så dra det over på søplekurven.

Instagram Stories

Har du, som mange andre i senere tid, blitt hekta på Instagram Stories, kan du også legge på værinformasjon på bilder og videoer du deler her.

Fremgangsmåten er relativt lik som hos Facebook (ikke så rart, siden Facebook eier Instagram):

Vis alle hvor varmt det er der du befinner deg

Du tar et bilde eller velger et fra kamerarullen, trykker på klistremerkeikonet oppe til høyre og velger temperaturklistremerket. Du kan flytte og vri på det samt endre størrelsen. Og trykker du på det, får du opp flere symboler.

Snapchat

På Snapchat tar du et bilde eller en video som vanlig, og så trykker du på klistremerkeikonet oppe langs høyre kant. Det andre klistremerket som listes opp er et temperaturklistremerke. Trykk på det for å legge det på snappen din.

Så, akkurat som på Facebook og Instagram, kan du flytte rundt på, vri og vende samt endre størrelsen på det. Med et enkelt trykk, vil du dessuten få opp andre symboler, deriblant værvarsel for de kommende timene eller dagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer