Slik lager du et utkast i Instagram

Vil du ikke laste opp Instagram-innlegget nå, kan du lagre det til senere

Endelig kan du ta vare på halvferdige Instagram-innlegg.

LEGG UT SENERE: Nå har det endelig blitt mulig å lagre Instagram-innlegg som utkast. Foto: Kirsti Østvang
LEGG UT SENERE: Nå har det endelig blitt mulig å lagre Instagram-innlegg som utkast. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du en ivrig Instagram-bruker?

Da har du kanskje irritert deg over at du ikke kan lagre påbegynte innlegg som utkast, hvis du for eksempel ikke kommer på noen bra bildetekst nå, slik at du kan laste det opp igjen senere uten å måtte gjøre bildejusteringer og legge på et filter helt på nytt igjen.

I sommer begynte imidlertid Instagram å teste ut en utkast-funksjon, og nå er den endelig blitt tilgjengelig for alle. Se også hvordan Instagrams Stories-funksjon virker.

Slik gjør du: For å lagre et bilde som utkast, er det bare å begynne å laste opp et bilde på vanlig måte, gjøre alle nødvendige endringer på bildet, og deretter skrive en tekst, tagge personer eller legge til sted.

Før du trykker på Del-knappen, trykk i stedet på bakoverpilen oppe i venstre hjørne to ganger, og trykk deretter på Lagre utkast i dialogboksen som dukker opp nederst på skjermen.

Du er nødt til å legge til enten en bildetekst, et sted eller tagge en person for å kunne lagre et utkast.

Når du så ønsker å legge ut et utkast, velger du Bibliotek når du skal lage et nytt innlegg, og så vil du se en egen rad med utkast over alle bildene som er lagret på telefonen din.

GÅ TILBAKE: Trykker du på bakoverpilen i opplastingsprosessen, får du mulighet til å lagre innlegget ditt som et utkast - som du kan se på skjermbildet til venstre. På skjermbildet til høyre høyre kan du se at utkastene blir lagret sammen med resten av bildebiblioteket ditt. Skjermdump: Kirsti Østvang
GÅ TILBAKE: Trykker du på bakoverpilen i opplastingsprosessen, får du mulighet til å lagre innlegget ditt som et utkast - som du kan se på skjermbildet til venstre. På skjermbildet til høyre høyre kan du se at utkastene blir lagret sammen med resten av bildebiblioteket ditt. Skjermdump: Kirsti Østvang Vis mer

LES FLERE TIPS:
Slik bruker du Instagram Stories
Slik får du et annet bildeformat på Instagram
Slik bytter du mellom flere Instagram-kontoer
Lag fotokollasjer med Instagram Layout
Nå kan du redigere Instagram-bildetekstene