Nå kan du boltre deg med mange av historiens viktigste videoklipp - rett på mobilen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Nå kan du boltre deg med mange av historiens viktigste videoklipp - rett på mobilen. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Video Time Machine

Unike tilbakeblikk gjennom mer enn 150 år.

Interesserer du deg for filmhistorie? Da har vi en real godbit av en anbefaling i dag. App-en Video Time Machine er nemlig en gullgruve av dimensjoner. Her har utviklerne YTTM.TV samlet tusenvis av videoklipp fra den spede begynnelsen i 1878, helt fram til i dag.

Også noen unike lydopptak finner du her, blant annet det første kjente opptaket, som ble gjort i 1860. Taleopptak av Florence Nightingale på grammofonplate fra 1890 har også fått plass.

Totalt får du tilgang til mer enn 10.000 klipp, i hovedsak fra TV, musikk, filmtrailere, reklame, sportsarrangementer, nyheter og spill. Alt er sortert etter årstall og sjanger, slik at du enklere kan finne fram.

Les også: Årets morsomste app?

Nyhetssending etter mordet på John F. Kennedy i 1963.
Nyhetssending etter mordet på John F. Kennedy i 1963. Vis mer

(Fortsetter under bildet)

Hvordan er det mulig?

Applikasjonen er egentlig bare en inngangsportal til videoer som allerede er publisert på YouTube. Blant de millioner av klipp har altså utviklerne av app-en håndplukket alle videoene som er tilgjengelige gjennom Video Time Machine.

Videoeklippene ligger altså ikke innebygd i app-en, men streames fra YouTube når du tryker på dem. Du må altså være tilkoblet Internett når du ser dem, og vi vil også anbefale at du er tilkoblet trådløs nett, med mindre du har fri datatrafikk i mobilabonnementet ditt. For her blir du lett sittende lenge...

Artikkelen fortsetter under annonsen

App-en finnes for iPhone, iPod og iPad, og koster 7 kroner. Den lastes ned og installeres fra App Store. Du finner mer informasjon her.

Les også: Smarte foto-apps.