Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Viber snart for Android

Andre spiker i tellerskritt-kista?

I januar skrev vi om iOS-applikasjonen Viber, som lar eiere av iPhone, iPad og iPod Touch ringe hverandre via mobil IP-telefoni (altså via WiFi/3G) uten at det koster en krone annet enn det du eventuelt måtte betale for datatrafikk.

SMS og Android på programmet

I et intervju med Mobilecrunch kunne Viber-grunnlegger Talmon Marco avsløre at selskapet snart er ferdig med Viber-applikasjonen for Android. Og ikke bare det - iPhone-utgaven vil i løpet av denne måneden også støtte tekstmeldinger til andre brukere, altså på samme måte som Kik, som for øvrig også fungerer på tvers av iOS og Android.

Smart løsning

Det er riktignok ikke noe nytt å kunne ringe hverandre over nettet, noe f.eks. Skype har gjort i flere år. Det smarte med Viber er at man ikke oppretter en egen brukerprofil, men kun bruker sitt vanlige telefonnummer. Derfor trenger du ikke å søke etter folk du kjenner for å se om de bruker applikasjonen; så fort du starter den opp, vises kontaktlista di med et ikon ved siden av navnene til de som bruker Viber.

Risikerer forbud over mobilnettet

Et suksesskriterium er dog velsignelse fra mobilselskapene. De kan riktignok ikke gjøre stort om samtalepartnerne begge er koblet på nettet via WiFi, men så fort minst én av partene er nødt til å bruke mobilnettet, er mobilselskapene innblandet. I Sverige har flere mobilselskaper forbudt IP-telefoni, og her til lands vurderer blant annet Netcom hvordan de skal løse denne utfordringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også Slik blir iPod og iPad til telefon