Viber med støtte for tekstmeldinger

Gratistjenesten har blitt enda bedre.

Med Viber kan du nå både ringe og sende tekstmeldinger til andre Viber-brukere – helt gratis.
Med Viber kan du nå både ringe og sende tekstmeldinger til andre Viber-brukere – helt gratis. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har ved flere anledninger skrevet om applikasjonen Viber, som til nå har gitt iPhone/iPad/iPod Touch-brukere mulighet til å ringe gratis til andre Viber-brukere.

Snart kommer også Viber for Android.

Det kjekke med denne løsningen kontra mange andre, er at den er direkte koblet med telefonnummeret ditt, slik at du ikke trenger å spore opp vennene dine via brukernavn og epostadresser. Når du registrerer deg, bekrefter du telefonnummeret ditt via SMS, og ved å gi Viber tilgang til kontaktlista di, kan du dermed se med en gang hvilke av kontaktene dine som også er Viber-brukere.

Støtter tekstmeldinger

Forleden dag ble versjon 2.0 sluppet, og den største nyheten i denne versjonen av Viber er muligheten for å sende gratis tekstmeldinger til andre Viber-brukere, dvs. tekstmeldinger som går via Internett, slik at de heller blir belastet dataplanen din. Dermed vil det være helt gratis dersom du er på WiFi; spesielt kjekt i utlandet der SMS-prisene ofte kan være på flere kroner stykket.

Et ikon viser også hvorvidt meldingen din bare er sendt, eller om den har blitt mottatt også. Dog får du ikke vite hvorvidt den faktisk er lest, slik tekstmeldingsapplikasjonen Kik gir deg beskjed om.

Små forandringer

Det er også gjort diverse kosmetiske forandringer i applikasjonen; blant annet kan du filtrere kontaktlista slik at du kun ser de som er Viber-brukere, samt at ringefunksjonen er finpusset slik at skjermbildet oppdateres når det faktisk har begynt å ringe hos mottakeren. Du får også beskjed om samtalekvaliteten basert på hvor god netthastighet partene har, og det skal også være mulig å bytte til GSM-nettverket, men dette fikk vi ikke til å fungere etter en kjapp test her på kontoret.

Har du lastet ned Viber fra før, kan du oppdatere den via App Store-oppdateringsmenyen. Hvis ikke kan du søke etter Viber i App store, eller følge lenka du nettopp passerte hvis du leser dette på en iOS-enhet.