Viber beta for Android

Lar deg ringe og sende meldinger gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viber har lenge vært en populær app for iPhone-brukere som vil spare penger, for programmet lar deg ringe og sende meldinger gratis til andre Viber-brukere.

Dette skjer via internett, som betyr at det er fullstendig gratis om begge parter er koblet på WiFi (og med svært god samtalekvalitet dersom begge har en kjapp linje), men at du også med en solid dataplan på mobilabonnementet kan ringe i vei uten å tenke på tellerskritt. Spesielt er den ekstra kjekk dersom du har venner i utlandet eller er mye ute og reiser.

Finn billigste abonnement med DinSides mobilkalkulator

For noen måneder siden kunne vi også rapportere om at en Android-versjon av Viber var på trappene, og vi har nå fått tilgang til den private betaen. At den er i privat beta, betyr at den foreløpig kun er tilgjengelig for utvalgte Android-brukere, og det er mulig å melde seg på på Vibers Android-sider.

Små forskjeller

Android-versjonen er ikke så fryktelig ulik iPhone-versjonen, men kan brukes som standard telefonapp (dialer) hvis du vil; dog har den ikke "bokstavringing" der du kan begynne å skrive kontaktnavnet med bokstavene på hver knapp.

Som på iPhone-utgaven kan du kjapt se hvilke av dine kontakter som har Viber installert, siden løsningen baserer seg på telefonnumre fremfor brukernavn eller epostadresser. Dermed kan du installere Viber, bekrefte nummeret ditt via en mottatt SMS og automatisk få en Viber-logo ved siden av alle kontaktene som har installert applikasjonen.

SAMLESIDE: Android-applikasjoner

Siden varslingssystemet på Android er mer omfattende enn det er i iOS, kan du også velge hvorvidt det skal vises en boks med hele meldingen når du mottar en Viber-melding, hvorpå du kan svare kjapt direkte fra den samme boksen – uten å bytte program dersom du er opptatt med noe annet.

Etter sigende jobbes det også med versjoner både for Symbian og Blackberry.

iOS-versjonen finner du her: Viber for iOS (App Store, gratis)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!