Vi prøver Sony Ericsson W810i

Sony Ericsson lanserte Walkman-mobilen W810i under CES. Vi fikk en sjanse til å prøve den litt, og her er våre inntrykk!

W810i dukket litt overraskende opp på forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas den første uken i januar. For vi hadde faktisk ikke regnet med en ny Walkman-mobil på det tidspunktet og spesielt ikke av den typen.

Endelig EDGE

Denne mobilen er egentlig veldig lite spesiell i forhold til de andre Walkman-modellene til Sony Ericsson. EDGE-støtte er det eneste den vel kan skryte av i forhold til W800i, noe som for så vidt er genialt i Norge, der EDGE-dekningen er langt bedre enn 3G-dekningen.

Spørsmålet er jo om det er nok mennesker som er interessert i EDGE. Men vi er i hvert fall fornøyd med at man nå kan surfe i høye hastigheter med en normalt priset Walkman-mobil. Kanskje markerer dette også en endring hos selskapet, som etter å ha forbigått EDGE i stillhet de siste årene nå har kommet med flere modeller med denne teknologien.

Foto: Per Ervland Vis mer


Kult design

Det andre punktet, som kanskje er det viktigste, er at denne kombinerer det populære designet fra K750i-mobilen til Sony Ericsson med Walkman-funksjonalitet. Mange ønsket nemlig ikke det hippe og ungdommelige oransje designet på den første Walkman-mobilen W800i.

Den har også fått et par designelementer som gjør den veldig sprek, som de runde valgtastene og den oransje Walkman-knappen. Man har også fått en rundt navigeringstast med snarveiknapper til musikk.

Foto: Per Ervland Vis mer


Noe for deg?

Fra det vi har sett og hørt til denne mobilen er det en Walkman-mobil på linje med de andre modellene til Sony Ericsson, med god lyd og utmerket brukervennlighet. Det virker også som den har det samme kameraet som de tidligere Walkman-modellene, noe som er et godt 2-megapikselkamera.

Telefonen skal dukke opp i løpet av mars og vil mest sannsynlig koste litt i overkant av tre tusen kroner. Har man allerede en av Walkman-mobilene til Sony Ericsson, eller K750i, er det liten vits i å bytte, med mindre man har akutt behov for EDGE. Kanskje bedre å spare til en W900i eller vente på den kommende Wilma-modellen, som ryktene sier vil komme på slutten av året.

Klikk her for å se bilder av Sony Ericsson W810i