Vi har testet Apple Pay i Norge

iPhone-produsentens nyvinning når det gjelder mobilbetaling virker allerede, men kan dessverre ikke brukes av alle.

Ingen vet nå Apple Pay kommer til Norge, men løsningen har fått fart på konkurrenter her i Norge før iPhone-produsenten eventuelt tegner kontrakter med norske banker. DNB har allerede startet NFC-betalingssamarbeid med Telenor, mens mCash er et alternativ som ikke bruker NFC, men mobilkameraet. Dermed trenger heller ikke butikkene å oppgradere terminalene sine. Foto: TROND BIE
Ingen vet nå Apple Pay kommer til Norge, men løsningen har fått fart på konkurrenter her i Norge før iPhone-produsenten eventuelt tegner kontrakter med norske banker. DNB har allerede startet NFC-betalingssamarbeid med Telenor, mens mCash er et alternativ som ikke bruker NFC, men mobilkameraet. Dermed trenger heller ikke butikkene å oppgradere terminalene sine. Foto: TROND BIE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple Pay er ikke lansert i Norge og fungerer derfor ikke med norske kort. Men som vi fikk bekreftet i dag: Det betyr ikke at tjenesten ikke virker.

Ikke helt håpløst i Norge

For det er nemlig slik at om du har et amerikansk kredittkort, noe du i hovedsak må være amerikansk statsborger for å være innehaver av, så fungerer allerede Apple Pay hos flere norske butikkjeder.

Det eneste som kreves er at butikken har utstyrt betalingsterminalen med NFC, og det er å finne hos blant annet Deli De Luca og McDonalds.

Vi tok derfor turen til akkurat Deli De Luca på Oslo Sentralstasjon og testet med et amerikansk kredittkort fra Chase.

START HER: Det er i Passbook-appen i iOS 8.1 man starter. Her må du legge inn kortdetaljene. Foto: TROND BIE
START HER: Det er i Passbook-appen i iOS 8.1 man starter. Her må du legge inn kortdetaljene. Foto: TROND BIE Vis mer


BRUK KAMERAET: Du kan taste inn kortinformasjonen manuelt, eller trykke kamera-ikonet. Da fylles alle feltene seg ut automatisk. Foto: TROND BIE
BRUK KAMERAET: Du kan taste inn kortinformasjonen manuelt, eller trykke kamera-ikonet. Da fylles alle feltene seg ut automatisk. Foto: TROND BIE Vis mer


PASSE AVSTAND: Slik scanner man inn et kort med Passbook i iOS 8.1. Foto: TROND BIE
PASSE AVSTAND: Slik scanner man inn et kort med Passbook i iOS 8.1. Foto: TROND BIE Vis mer


Slik gjøres det

Muren for å kunne bruke Apple Pay i Norge per dags dato er høy. Du trenger som nevnt et amerikansk personnummer , en amerikansk iTunes-konto og selvsagt det amerikanske kortet som du bare får om du innfrir første krav.

Men når dette er gjort, og til glede for besøkende fra USA, er Apple Pay utrolig enkelt og kundevennlig i bruk.

Du åpner Passbook-appen som er oppgradert for å støtte Apple Pay fra og med iOS-versjon 8.1 (som kom denne uken - iPhone-kamereat kan scanne inn kortinformasjonen om ønskelig.

Så er det bare å legge mobilen på terminalen som vist nedenfor, verifisere at man er kortets eier ved å holde fingeren på hjemknappen med Apples fingersensor Touch ID, og betalingen er utført etter to pip.

Les også: Slik fungerer Touch ID.

Mobilen kan godt være i dvale, altså med avslått skjerm, når du skal betale. Den skrur seg nemlig automatisk på når den merker at NFC-betalingsbrikken er i nærheten.

Se selv:

Men hva sier konkurrentene?

Svaret på det får du straks, vi har nemlig pratet med de to norske alternativene ValYou og mCash, og deres reaksjoner er på vei.