Google Pixel 4

Vi håper denne kommer til Norge

Google kom lekkasjene i forkjøpet og publiserte det første bildet av Pixel 4.

PIXEL 4: Google ønsket å komme lekkerne i forkjøpet, så de publiserte like så gjerne et bilde av Pixel 4. Foto: Google
PIXEL 4: Google ønsket å komme lekkerne i forkjøpet, så de publiserte like så gjerne et bilde av Pixel 4. Foto: GoogleVis mer

Mens Samsung ser ut til å slite med å holde tett, virker det som om Google ønsker å komme lekkasjene i forkjøpet. Selskapet har nemlig publisert et bilde av Pixel 4 på sin Twitter-konto, så da er det ikke lenger noe tvil på hvordan designet blir. I hvert fall på baksiden.

Bildet avslører ikke altfor mye, men det viser spesielt to interessante ting: en drastisk endring i designet og at Pixel 4 får to kameraer bak.

Pixel-telefonene til Google har så langt holdt seg til samme designspråk, men den kommende modellen ser ut til å bryte med det. For eksempel er baksiden helfarget i stedet for todelt i matt og blank overflate som de foregående modellene, men legg også merke til at det tilsynelatende ikke er en fysisk fingersensor på baksiden, som trolig betyr at den er integrert i skjermen.

Utformingen av kameraet er også interessant. Det verserer rykter om at «iPhone 11» får et kvadratisk kameraoppsett plassert øverst til venstre på baksiden, men Google er først ut med å annonsere det. Pixel-telefonen ventes imidlertid ikke før oktober, og neste iPhone lanseres nok tradisjon tro i løpet av september.

Merk dog at Huawei og Mate 20 Pro var først ut med et slikt design, men på den telefonen er kameramodulen riktignok sentrert på baksiden.

Dobler antallet kamerasensorer

En interessant detalj for kameraet er at Pixel for første gang får et tokameraoppsett. Google har ikke avslørt noen detaljer om kamerasensorene, men med tanke på hvor god kvalitet det er på Pixel 3 med kun én sensor, spesielt portrett og nattfoto, er vi forhåpningsfulle til hva Google kan få til med to.

Legg også merke til at det er en ekstra sensor over de to kamerasensorene, som rapportert av YouTuberen Unbox Therapy og nettstedet The Verge. Ifølge rapportene er det trolig snakk om en «spectral sensor», som for så vidt Pixel 3 også har, som hjelper kameraet når man for eksempel tar bilder av skjermer.

Samtidig spekuleres det at det også kan være snakk om en «Time of Flight»-sensor, altså en 3D-dybdemåler, som blant annet Huawei P30 Pro har.

Unik bevegelsessensor

Et bilde kan si mer enn tusen ord, men vi får ikke noe mer ut av Pixel 4-bildet enn designendringer og potensielle fotoforbedringer.

Selv om det ikke er like mange lekkasjer som med Galaxy Note 10, er det ikke helt stille på ryktebørsen.

Blant annet virker «Project Soli» som interessant teknologi. Kort fortalt er det en radar-teknologi som kan gjenkjenne gester man gjør med fingrene.

For eksempel ved at du kan justere lydvolumet på telefonen ved å gjøre en skrubevegelse med tommel og pekefinger – uten å berøre skjermen.

Nettstedet 9to5Google skrev tidligere denne uken at «Project Soli»-brikken kan være på plass i Pixel 4, men så gjenstår det å se om det faktisk skjer og at teknologien blir like spennende som ryktene vil ha det til.

Til Norge?

Ellers er det forholdsvis stille rundt Pixel 4. Delvis fordi det fortsatt er en stund til lanseringen, men sannsynligvis også fordi Google i stor grad faktisk klarer å holde tett.

Du kan uansett forvente at Pixel 4 vil ha det nyeste Snapdragon 855-brikkesettet fra Qualcomm og enda mer lagringsplass og arbeidsminne. Android Q ombord er selvskrevet, som også kommer med en ny utgave av Google Assistent som er ti ganger så kjapp som tidligere.

Én ting vi håper på, er at Google omsider lanserer Pixel-telefonene i Norge. De tre første generasjonene er ikke offisielt tilgjengelig her til lands, men den seneste tiden har Google vist mer interesse for Norge med blant annet lanseringen av Nest Hub og spillplattformen Stadia, der Norge er blant de 14 landene tjenesten lanseres i først.