VG-listas quiz-app har 5000 spørsmål å by på i sommerferien. Gratis er den også.
VG-listas quiz-app har 5000 spørsmål å by på i sommerferien. Gratis er den også.Vis mer

VG-lista med egen quiz-app

God på pop og rock og sånn? Nå kan du briljere i vennegjengen.

I dag ble VG-listas egen musikk-quiz-app lansert i App Store. Med over 5000 spørsmål fra 8 ulike musikkategorier bør det være duket for god variasjon.

Appen tilbyr tre ulike spillmodi. Enten kan du duellere mot en venn eller en tilfeldig motstander, du kan spille turnering med flere venner eller bare bruke den i quizmaster-modus, der du bare får servert spørsmål og svaralternativer og kan stille disse videre rundt middagsbordet eller hvor du måtte befinne deg.

Eksempler på kategorier er "Lydklipp fra 90-tallet", "2007" eller "Lett blanding". På alle spørsmålene finnes en tidtaker, og jo raskere du svarer, desto flere poeng oppnår du. Du får også bonuspoeng om du klarer å svare riktig flere ganger på rad.

VG-lista med egen quiz-app


Annenhver gang

På samme måte som Rumble spiller deltakerne asynkront – altså må man ikke sitte samtidig og svare på spørsmålene, men når én har fullført en runde (5 spørsmål, 4 svaralternativer), har motstanderen 72 timer på seg til å fullføre den samme runden og blir også den som innleder den neste. Den som innleder runden, velger kategori og må spille ferdig runden før den andre får prøve seg.

Som seg hør og bør finnes det statstikk på antall kamper, antall seiere etc. Heldigvis får du også push-melding når det er din tur.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musikkquiz-appen til VG lar deg også koble til Facebook-kontoen din. Det gjør registreringen kjapp, og du kan i tillegg se hvilke av vennene dine som har installert appen slik at det går kjapt å utfordre noen du kjenner. I tillegg kan du søke etter andre dersom du vet brukernavnet deres, og det er mulig å chatte mens man spiller.

Det finnes noen kjøp som kan gjøre innenfor appen, men foreløpig begrenser det seg til flere avatarer og trofeer (som kan brukes i turneringer).

Og naturligvis – en lenke direkte til VG-lista der du kan åpne låtene direkte i Wimp/Spotify eller se YouTube-videoen om den er tilgjengelig.

Høres det morsomt ut? VG-lista quiz (App Store, gratis)

Muligens vil du også like:
Rumble (ordspill)
Draw something (tegnespill)