Dette er verdens minste mobiltelefon. Og den er rosa.
Dette er verdens minste mobiltelefon. Og den er rosa.Vis mer

Verdens minste mobiltelefon

Den veier bare 32 gram!

Mens vi i dag ser mobiltelefoner med skjermer på både fem og seks tommer (ja, til og med sju tommer på FonePad), var det på slutten av nittitallet stikk motsatt.

Da var det om å gjøre å lage den minste telefonen, og en av de mer populære var Nokia 8210, lansert i 1997. Telefonen veide 79 gram og hadde et fotavtrykk på 102x45 millimeter. Tynnere enn dagens modeller var den imidertid ikke, med midjemål på 17,4mm.

2002-duellen: Ericsson T68 vs Nokia 8310

32 gram!

Det blir imidlertid ikke imponerende mot dagens lille krabat:

Willcom WX06A veier bare 32 gram og har også et langt mer beskjedent fotavtrykk, med 70 millimeter i lengden og 32 millimeter i bredden, eller ganske nøyaktig halvparten av arealet. Tynnere er den også, med snaue 10,7 millimeter.

Verdens minste mobiltelefon


Telefonen kan både ringe og sende SMS, og det skal også være mulig å sende e-post med den. Samtaletiden på én batterilading er oppgitt til to timer, med 300 timers stand-by.

Mobiltelefonen med skjerm både foran og bak

Mangler kamera

Du finner imidlertid ikke et kamera her, og som i gamle dager sitter antennen på utsiden og må vippes opp når du vil prate. Skjermen er én tomme over diagonalen og i farger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Desember er satt som lanseringsmåned, men telefonen vil dessverre kun fungere på det japanske mobilnettet. Prisen er heller ikke satt.

DinSides mobiltester