Med denne appen går du definitivt ikke glipp av fotoøyeblikkene. Foto: Kirsti Østvang
Med denne appen går du definitivt ikke glipp av fotoøyeblikkene. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Verdens kjappeste kamera-app

Knipser bilder raskere enn fingeren din klarer å trykke.

iPhone-kameraet har etter hvert blitt ganske kjapt, men det er fremdeles lett å gå glipp av et perfekt fotoøyeblikk fordi man ikke klarer å trykke raskt nok på utløserknappen.

SnappyCam er en app som kan hjelpe deg med nettopp det. Den skal være så kjapp at utvikleren selv hevder det er «verdens raskeste kamera-app».

Om det ikke er helt korrekt, er det i hvert fall ikke langt unna sannheten. SnappyCam lar deg ta 20 høyoppløste bilder per sekund på enkelt vis.

Til sammenligning tar den innebygde kamera-appen til iPhone 5 mellom tre til seks bilder per sekund på full oppløsning, ifølgeTechCrunch.

Nedjusterer du kvaliteten, kan SnappyCam ta hele 60 bilder per sekund, det vil si 3.600 bilder i minuttet.

Utvikleren, John Papandriopoulos, skal ha brukt to år på å lage appen, ved å gjenoppfinne hvordan hvert JPEG-bilde fra kameraet komprimeres på telefonen, ifølge Petapixel.

Les også: De beste appene til studiestart

Rask, men rotete

I vår testing opplevde vi kamera-appen som forventet: lynrask. Brukergrensesnittet er dessverre rotete, noe som trekker ned helhetsinntrykket. Funksjonaliteten er det imidlertid ingenting å si på.

I stedet for å måtte trykke på utløserknappen hver gang man skal ta et bilde, trenger man bare å holde inne knappen, så knipses det kontinuerlig så lenge du bare måtte ønske. Heldigvis lagres ikke alle bildene i kamerarullen på telefonen, men en egen kamerarull. Du kan scrolle gjennom bildene, og velge hvilke du vil slette eller lagre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens kjappeste kamera-app


Selv om du kan ta mange bilder raskt, blir ikke alltid kvaliteten like bra, selv ikke på høyeste oppløsning. Hvis man gjør store bevegelser med telefonen mens man tar bildet, blir ganske mange av dem uklare. Det bør likevel være mulig å finne en håndfull skarpe og fine blant mengden.

Kun for iPhone

SnappyCam er på ingen måter en erstatning for et fullverdig speilreflekskamera, men er en kjekk løsning dersom man trenger å fotografere litt kjappere med smartmobilen. Blant de altfor mange fotoappene der ute, er den blant de mer innovative vi har sett i senere tid.

SnappyCam koster 7 kroner, og er enn så lenge bare tilgjengelig for iPhone. Du finner den på App Store her.

Les også: Layrs er en kul fotoapp til iPhone