Verdens første smarte trådløse ørepropper

Dash kan gjøre mye mer enn å bare spille av musikken din trådløst.

ALT-I-ETT: Dash ser ikke bare utrolig kule ut, de byr også på masse funksjonalitet.  Foto: Bragi
ALT-I-ETT: Dash ser ikke bare utrolig kule ut, de byr også på masse funksjonalitet. Foto: Bragi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det ikke lenger bare mobiltelefonen som skal være smart.

Ha-på-teknologi er i full anmarsj, og nå kommer den også til hodetelefonene våre. Eller i akkurat dette tilfellet er det snakk om ørepropper.

Dash, et nytt Kickstarter-prosjekt, er nemlig mye mer enn bare vanlige ørepropper.

De er trådløse, og kan kobles opp mot mobilen eller andre musikkspillere via Bluetooth. Og det høres jo kjekt nok ut det, spesielt for de som trener mye med lyd på øret.

Men det stopper ikke der.

Les også: Wearables den store teknotrenden i 2014

Innebygd musikkspiller

Dash har nemlig også en innebygd musikkspiller. Du kan lagre opptil 4GB med låter, og du skal kunne styre avspillingen ved hjelp en berøringsfølsom overflate på selve proppene.

Ved å trykke og sveipe opp og ned på høyre propp, kan du starte og stoppe musikk, justere volum og så videre.

EN LITEN DATAMASKIN: I hvert fall nesten. Her er komponentene vi finner på innsiden av Dash. Foto: Bragi
EN LITEN DATAMASKIN: I hvert fall nesten. Her er komponentene vi finner på innsiden av Dash. Foto: Bragi Vis mer


Les også: Fitbit Flex - armbåndet som får deg opp av sofaen

Måler puls og kaloriforbrenning

Øreproppene er i tillegg vanntette, og har også en rekke sensorer på innsiden som kan måle både hastighet, skritt, kadens, puls, oksygenmetning, kroppstemperatur og kaloriforbrenning. Du kan få lest opp all denne informasjonen med et fingersveip på venstre propp.

 Foto: Bragi
Foto: Bragi Vis mer


Har du Dash, kan du med andre ord la mobilen ligge hjemme når du skal ut på joggetur. Med en tilhørende app til iOS og Android skal du kunne se alle dataene som lagres.

Tredjepartsutviklere vil få muligheten til å koble sine løsninger opp mot proppene, hvilket for eksempel vil kunne føre til at tjenester som RunKeeper og Endomondo vil støtte dem.

Proppene fungerer dessuten som et trådløst hodesett, og med innebygd mikrofon skal du fint kunne føre en samtale med noen.

Hver plugg veier 13,8 gram, og de skal være designet slik at de ikke skal enkelt kunne skli ut av ørene.

Stor test av sportsørepropper

Kort batteritid?

Batteriet er på 100mAh, noe som skal holde i tre timer for avspilling og sporing, fire timer for kun avspilling og 250 timer på standby. Det tar under en time å lade batteriet opp for fullt.

Prisen ligger på rundt 200 dollar, rundt 1.200 kroner. Med helt vanlige ørepropper vil man få ganske så bra lyd for samme summ, så siden Dash har så mye ekstra funksjonalitet gjenstår det naturlig nok å se om det vil ligge på samme kvalitetsnivå.

- Å kjøpe enheter som tilsvarer funksjonene til Dash vil imidlertid koste deg minst 500 dollar (3.000 kroner), skriver produsenten i sin Kickstarter-beskrivelse.

Dash har for lengst oppnådd sitt mål på 250.000 innsamlede dollar på Kickstarter. Levering er imidlertid ikke forventet før i oktober 2014, hvilket betyr at det fremdeles er en stund til vi får vite hvor bra proppene faktisk er.

Se en liten promovideo under:

Les flere mobilsaker på DinSide!