Verden har fått et nytt mobilmerke

Kazam. Merk deg navnet.

Foreløpig toppmodell er Thunder Q5. Den vil koste i underkant av 2.000 kroner veiledende når den dukker opp i norske butikker senere i høst. Foto: Kirsti Østvang
Foreløpig toppmodell er Thunder Q5. Den vil koste i underkant av 2.000 kroner veiledende når den dukker opp i norske butikker senere i høst. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du lei av iPhone, Samsung, Sony, LG og Nokia? Da vil du sikkert glede deg over at et nytt smartmobilmerke så dagens lys denne uken.

Navnet er Kazam.

Kazam er et britisk selskap, startet opp av en gruppe tidligere HTC-ansatte. Mobilene produseres imidlertid av en kinesisk OEM-produsent, og skal også være å få kjøpt under andre merkenavn.

Ved å bruke dette "trikset" kan Kazam allerede et halvt år etter at selskapet så dagens lys, presentere hele sju modeller, alle med prislapper på under 2.000 norske kroner. Alle kommer på det norske markedet i tiden fram mot jul.

Ren Android

En stolt Claus Pedersen demonstrerer en av de første Kazam-mobilene for DinSides teknologijournalister.
En stolt Claus Pedersen demonstrerer en av de første Kazam-mobilene for DinSides teknologijournalister. Vis mer


Samtlige Kazam-mobiler kjører en temmelig ren og oppdatert Android-versjon (4.2). På den måten kan Kazam sørge for at nye Android-versjoner kan rulles ut raskt, samtidig som kundene slipper å forholde seg til tredjeparts-apper som de ikke ønsker.

Dessuten sparer Kazam penger ved å ikke utvikle egne apper.

– Sammenligner du pris og egenskaper med konkurrentene, vil vi komme bra ut. Det er imidlertid på support og reparasjon vi skal skille oss ut, sier Claus Pedersen, nyutnevnt nordensjef i Kazam, til DinSide.no.

Gratis bytte av knust skjerm

Som eneste aktør tilbyr de for eksempel gratis bytte av skjerm dersom den knuser innen det første året du eier mobilen.

Mobilene skal også kunne fjernstyres av supportpersonale dersom eieren tillater det, for å løse eventuelle problemer.

Kazam-logoen er preget på baksiden av mobilene.
Kazam-logoen er preget på baksiden av mobilene. Vis mer


To serier

De sju mobilene er fordelt på to serier, Trooper og Thunder. Førstnevnte består av fem enkle modeller med skjermer på 3,5 til 5,5 tommer, med lav skjermoppløsning (maks 480 x 854 piksler).

Thunder-serien er nok noe mer interessant for de mer teknointeresserte, med to modeller med 4,5 og femtommers skjerm. Oppløsningen er imidlertid ikke høyere enn 540 x 960 piksler, og internlagringen er beskjedne 4 GB. Det er imidlertid støtte for inntil 32 GB MicroSD-kort, som til en viss grad kompenserer for lite internminne.

For øvrig har disse et kamera på åtte megapiksler, 1,3 GHz firekjernet ARM-prosessor, samt støtte for Bluetooth og trådløst nett.

De har også plass til to SIM-kort, slik at man kan benytte to forskjellige mobilabonnementer på samme mobil.

– På nyåret vil vi komme med modeller også for de største entusiastene, lover Pedersen.

DinSide kommer tilbake med flere detaljer når vi får inn mobilene til test.

Hva tror du? Trenger vi nok et mobilmerke? Si din mening i debatten under.

Ferske mobiltester finner du her

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!