Varsling direkte på skjermen

Mangler Android-telefonen din LED-lys?

Mange Android-modeller har en LED-pære (her grønn) som varsler om nye SMS, tapte anrop etc. (Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/johanl/4585763335/in/set-72157623336975827">Physical Notifications</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/johanl/">Johan Larsson</a> / <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>)
Mange Android-modeller har en LED-pære (her grønn) som varsler om nye SMS, tapte anrop etc. (Foto: Physical Notifications av Johan Larsson / CC-BY) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Android-telefoner kommer i flere former og farger, men selv om de alle har en viss felles grunnfunksjonalitet, varierer det noe fra modell til modell hvorvidt de for eksempel har en dedikert søkeknapp, eller LED-lys.

LED-lyset er ganske vanlig og blinker typisk en gang hvert 5. sekund dersom du har mottat en SMS, mistet et anrop, fått ny epost e.l. Noen telefoner har også flere farger på dette lyset, slik at du kan skille disse hendelsene fra hverandre.

Det er imidlertid ikke alle telefoner som har denne LED-pæra, og spør du oss er det et savn, siden den er ganske praktisk å ha når du kommer tilbake til kontorpulten og kjapt kan se om noe har skjedd mens du var borte.

Les også: Bedre push-meldinger på iPhone

image: Varsling direkte på skjermen


Bruk skjermen som varsellampe

Applikasjonen NoLED er beregnet for deg som mangler denne lampa. Da utnyttes skjermen i stedet, slik at den kan vise (uten at du trenger å slå på telefonen) hvorvidt du har fått tekstmeldinger, mistet anrop, fått epost, fått Facebook-meldinger eller hva det måtte være. Du kan selv sette opp applikasjonen slik at den viser varsler fra de applikasjonene du ønsker.

Videre er det mulig å gjøre en del justeringer, siden dette tross alt trekker strøm fra batteriet. For eksempel kan du få disse ikonene til å blinke (f.eks. vises 0,5s hvert 6. sekund), tvinge programmet til å bruke lavest mulig lysstyrke på skjermen etc.

Kjekt er det også at du kan angi at NoLED ikke skal være aktivt dersom nærhetssensoren oppdager at telefonen ligger inntil noe, som for eksempel i en bukselomme. Det er i det hele tatt mange muligheter, og kanskje synes du nettopp dette vil gjøre telefonen din enda litt bedre.

Vi har ikke utført noen vitenskapelige målinger på hvor mye batteri dette trekker, men det er klart; har telefonen din en LED-basert skjerm, er det fordelaktig siden disse ikke trekker strøm for å vise sorte piksler.

NoLED (Android Market, gratis)