Våre anbefalinger

Mobiltelefoner går aldri av moten, utviklingen fortsetter i halsbrekkende fart og antallet sendte MMS-meldinger øker stadig. Her oppsummerer vi de kuleste telefonene vi har testet den siste tiden!

Mobiltelefonen i dag er så mye mer enn et kommunikasjonsobjekt - det er både datamaskin, kamera, statussymbol og moteobjekt. Det er mange kriterier å velge mellom, og det er også svært mange mobiler i butikkene. Vi prøver derfor å gi deg oversikt over hvilke telefoner vi mener er best for forskjellige kundegrupper, både de avanserte, de middels intereserte og de som er ute etter det rimeligste.

For den proffe

Våre anbefalinger


Det er fremdeles kun én telefon som gjelder for de mest avanserte og krevende brukerne. Sony Ericsson P900 har vært på markedet et halvt års tid, men er fortsatt det mest komplette arbeidsverktøyet du får. Den har nydelig og stor touchscreen, VGA-kamera med videoopptak, alt av nødvendige tilkoblingsfunksjoner (Bluetooth, minnekort, infrarødt), og viktigst av alt bygger den på et avansert operativsystem som lar deg bygge funksjonaliteten betraktelig. Prisen har også etter hvert gått ned, og telefonen koster nå rundt 6.500 kroner uten abonnement.

Les testen av SE P900

For fotoentusiasten

Våre anbefalinger


Alle som følger med på mobilutviklingen vet at de innbygde kameraene blir stadig bedre. Det er fremdeles lenge til de kan erstatte ordentlige kameraer, men Nokia 7610 er i hvert fall den første telefonen som (nesten) bryter megapiksel-grensen. Denne telefonen tar per i dag beste bilder av alle mobiler, og er i tillegg en meget kompetent smartphone. Den har stilig design, flott skjerm og det meste av moderne funksjoner. Anbefalt for deg som liker å ta bilder! Prisen i dag er ca. 4.900 kroner.

Les testen av Nokia 7610

For "middelklassen"

Våre anbefalinger


Telefoner som er små, funksjonelle og gir mye for pengene er gjerne de som selger best. Sony Ericsson K700i er et eksempel på en slik modell: Liten og lett, fint utseende, stor skjerm, masse minne, bra kamera, høy brukervennlighet og mange funksjoner (MP3-spiller, radio, Bluetooth). Dette er telefonen som gir deg masse nytte i et lite skall. Den koster rundt 3.800 kroner uten abonnement.

Les testen av SE K700i

For den motebevisste

Våre anbefalinger


Selv om det er en stund siden telefonen kom i butikkene, er Samsung E700/E710 fremdeles noe av det stiligste som finnes. Klapptelefoner blir stadig mer populære, og denne modellen er nok den ypperste i denne klassen. Den er svært liten, med lekker finish og nydelig skjerm med masse farger. Den har også et godt VGA-kamera og ganske mye minne, selv om den riktignok mangler de mer avanserte funksjonene som Bluetooth og triband. Vil du ha en telefon som du kan vise frem, er det et skikkelig godt valg. Den koster rundt 3.600 kroner.

Les testen av Samsung E700

Den rimeligste

Våre anbefalinger


Vil du veldig gjerne ha en kameramobil uten å betale skjorta? En av de aller billigste telefonene med VGA-kamera heter Siemens ST60, og har i tillegg til bra bildekvalitet en veldig fin og stor skjerm. Kameraet kan også ta opp videoklipp. Riktignok er ikke telefonen så veldig avansert ellers, og har ganske grunnleggende funksjoner, men til en pris av 1.900 kroner kan du ikke forvente all verden. Det du imidlertid kan, er å knipse og sende så mange bilder du bare orker!

Les testen av Siemens ST60

Klikk her for å gå til hovedsiden for mobiltesten
Klikk her for å sammenligne produkter mot hverandre