Valutakonvertering

Tanken om å tilby et program for valutakonvertering er god for de som reiser mye eller handler med utlandet, men også for deg som skal på en ferietur og regner med å handle en del. Samtidig fremstår også dette programmet som tungvint i daglig bruk, grunnet vedlikeholdsarbeidet.

For det første må du legge inn og oppdatere alle valutakursene manuelt. Siden du likevel må sjekke kursene på nettet eller i avisen først, er det da ikke like greit – i alle fall for de av oss som ikke konverterer valuta hver dag – å benytte en vanlig kalkulator for å utføre denne prosessen?

Det ligger allerede en liste inne med en del navngitt valuta. I tillegg kan du legge inn tre selvvalgte. Vi ønsket å legge inn kurser for USD, NOK og SEK, og plottet inn som følger: $ 1 = NOK 8,88 og $ 1 = SEK 8,87. Vi forventet at den tredje linjen, hvor én norsk krone skulle gjengis i svenske kroner (NOK 1 = SEK 1,0019) ville bli beregnet automatisk av programmet. Men nei, her måtte vi faktisk finne ut og legge inn denne kursen også. Skulle vært unødvendig!

Vår tanke er: Kanskje burde internminnet dette programmet opptar vært benyttet til noe annet. Og så kan heller de som er spesielt interesserte i valutakonvertering laste ned programmet på egenhånd.

Artikkelen fortsetter under annonsen