Utsikt over verden

Alle har sikkert sett et web-kamera en eller annen gang, men hva med å få 600 av dem samlet i et eneste program? På denne måten kan du på noen sekunder reise fra Venezuela til Sverige og nyte utsikten slik det ser ut akkurat nå!

Programmet DigiCams Pro er et enkelt databaseprogram for å kikke på bildene som vises på web-kameraer over hele verden. Programmet koster 15 dollar (engangsavgift), men du kan laste ned en demoutgave som virker med alle funksjoner i 15 dager.

Og det føles nesten litt uvirkelig å klikke på linkene. Det er vanskelig å forstille seg at det faktisk er ekte bilder du ser, men det er det som oftest.

I dette skjermbildet viser programmet Mount Everest, og det er litt vanskelig å bedømme om bildet faktisk stemmer (kanskje det er et teknisk problem der i dag?). Men i svært mange tilfeller merkes bildene med dato og tid, og det er derfor helt tydelig at alt er i orden. Du kan også besøke nettstedet som er opphavet til kameraet for å sjekke "datakvaliteten" nøyere.

Sortert på geografi

Det er flere måter å kikke på bildene. Du kan klikke deg frem i en liste som er sortert på geografi, men du kan også få programmet til å velge ut tilfeldige kameraer.

I tillegg kan du lage din egen liste med favoritter som du vil sjekke ofte.

Programmet kan oppdateres automatisk med nye kameraer eller nye innstillinger. Det er også mulig å lage sine egne oppføringer eller endre innstillinger for allerede definerte kameraer.