UPC er gammeldags

Spørsmål:

Hei UPC,
Der hvor jeg bor er brebåndfabrikken svært aktive. De lover 10mb, og påstår att Internett via TV-kabelen er gammeldags teknologi. Pris vi fikk oppgitt, var 300 kr.pr.mnd. Kan UPC tilby noe lignende i nær framtid? De lovet også digital-TV med masse kanaler til konkuransedyktige priser.

PS: Jeg er fornøyd med mitt chello-abon.

m.v.h Mentz Roger

Svar:

Hei Mentz Roger,

Nei, vår teknologi er ikke gammeldags. I et ekte bredbåndsnett kan du få levert mange ulike tjenester samtidig gjennom samme kabel. UPC har en unik måte å gjøre dette på. Ved å sette av hvor stor del av kabelen (frekvensområder) vi skal benytte til TV, Internett, telefon og radio kan vi
garantere at selv om du f.eks. ser på TV, vil dette ikke påvirke kvaliteten på de andre tjenestene.

Dette kan vi gjøre fordi vi har en båndbredde som er flere hundre ganger større enn det andre aktører kan tilby. I oppgraderte bredbåndsnett har vi i teorien kapasitet til å tilby mellom 500 og 1000 digitale TV kanaler samtidig til hver enkelt kunde, i tillegg til internett, telefon og radio.

Vi vil neppe tilby så mange digitale TV-kanaler, men isteden benytte denne kapasiteten til nye interaktive tjenester.

I dag tilbyr UPC Internett-produkter med hastigheter inntil 640 kb/s til kunden, og inntil 128 kb/s i retur fra kunden. Disse hastighetene har vi satt opp på bakgrunn av hvilke bredbåndstjenester som er tilgjengelig idag. Vi har imidlertid klargjort nettene våre for langt høyere hastigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når markedet er modent, dvs. når bredbåndsinnhold og tjenester er mer utviklet, er UPC en av de leverandørene som har mulighet til å tilby høyere hastighet på Internett. Når dette skjer, og hva hastigheten blir, kan jeg dessverre ikke svare på nå.

Forresten hyggelig å høre at du er fornøyd :)

mvh. frode.