FILMER RETT FOR DEG: Horizon er appen som bekjemper såkalt «vertical video syndrome». Foto: KIRSTI ØSTVANG
FILMER RETT FOR DEG: Horizon er appen som bekjemper såkalt «vertical video syndrome». Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Unngå høydefilm med denne appen

Horizon tar alltid opp mobilvideoene dine i landskapsvisning.

Til tross for en iherdig kampanje mot vertikale videoer for noen år tilbake, finnes det fremdeles mobilfilmere som holder telefonen "feil vei", altså på høykant.

På mobilskjermen ser videoklippene normale ut, men når de deles på Facebook og YouTube, får de plutselig digre svarte striper på hver side. Det ser dumt ut, og er dessuten helt unødvendig.

Løsningen er bare å snu telefonen til liggende retning. Synes du det er for vanskelig, kan kanskje den nye appen Horizon være akkurat hjelpen du, eller noen i familien din, trenger.

Les også: Ikke film vertikalt!

Filmer rett uansett hva

Horizon sørger automagisk for at alle videoene dine filmes horisontalt uansett hvordan du holder telefonen. Og selv om du roterer den i løpet av opptaket, forblir videoen i riktig format.

Appen har en horisontalt posisjonert søker som justerer seg etter gyroskopet på telefonen. Bare den delen som havner innenfor søkeren lagres i opptaket. Veldig kjekt, men ulempen er naturligvis at bildekvaliteten går noe ned på grunn av bildebeskjæringen som gjøres.

Hvis du roterer mye på telefonen i løpet av et opptak, vil du også oppleve at videoen rister mer enn vanlig, antagelig på grunn av den konstante justeringen av bildet. Som du ser av vårt eksempel nedenfor, lønner det seg ikke å bevege så mye på telefonen bare fordi man kan.

Les også: Et godt alternativ til Instagram

Men er dette løsningen?

"Kan ikke folk heller lære seg å holde telefonen riktig vei", spurte kollega Ole Petter da jeg viste han appen. Det hadde i hvert fall vært enklere enn å måtte bruke en egen app. Og som TechCrunch påpeker, kommer de som trenger denne appen mest, neppe til å laste den ned.

Tanken er i hvert fall god, og vi kan jo krysse fingrene for at lignende funksjonalitet vil komme innebygd på mobiler en gang i fremtiden.

Horizon er for øyeblikket kun tilgjengelig for iOS, og 7 kroner på App Store.

Les flere mobilsaker på DinSide