Bruker du 1234, kanskje? Da er du slett ikke alene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Bruker du 1234, kanskje? Da er du slett ikke alene. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Unngå disse telefon-kodene

Sjekk hvilke som brukes mest.

Vi har tidligere fortalt deg hvor viktig det er å beskytte smarttelefonen sin med en firesifret kode, slik at uinnvidde ikke får brukt den - i tilfelle tap eller tyveri.

Minst like viktig er det at du ikke bruker en kode som "alle" bruker.

Daniel Amitay har muligens kartlagt alle de mest brukte kodene, takket være en iPhone-applikasjon som nå er fjernet fra App Store. App-en, Big Brother Camera Security, brukte frontkameraet på iPhone til å ta bilde av eventuell iPhone-tyv, og sende det til en forhåndsdefinert epostadrese.

For å endre oppsettet i appen, måtte brukeren taste en firesifret kode. Dette fungerte på samme måte som når telefonen skulle låses opp. Det brukeren ikke visste, var at app-en logget disse kodene, og rapporterte dem tilbake til Daniel Amitay, som bedyrer at det hele skjedde fullstendig anonymt.

Siden måten sikkerhetskoden var implementert på i Big Brother Camera Security er svært lik iPhones innebygde kodeløsning, antar Amitay at tallene vil være temmelig like der.

Svært stort datagrunnlag

Hele 204.508 koder ble innrapportert, og Amitay har nå sortert og gruppert dem for å finne ut hvilke koder som er mest brukt. Diagrammet under viser de ti mest brukte, som til sammen utgjør mer enn 14% av alle de 10.000 mulige kombinasjonene (inkludert 0000):

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Amitay.us
Kilde: Amitay.us Vis mer


Den mest overraskende koden er kanskje 5683, men etter litt testing fant Amitay ut at det representerte bokstavene "LOVE" i en tekstmelding når man bruker T9-ordboken.

Unngå årstall

I tillegg fant Amitay ut at alle kodene mellom 1990-2000 ligger på topp 50-listen, og 1980-1989 på topp 100. Totalt sett viste det seg at sannsynligheten for at du har en kode som ligger mellom 1930 og 2020 var meget stor, typiske årstall man har ett eller annet forhold til.

Videre kan man tenke seg at disse kodene også vil være hyppig brukt i andre sammenhenger, for eksempel minibank, tippekort etc.

Du finner mer informasjon om Amitays "forskning" på denne siden.