Universelt prateprogram på vei

Blant andre Microsoft og Yahoo er snart ferdige med et prosjekt som skal gjøre det enklere for deg å snakke med venner og kolleger over Internett. Uansett hvilket Instant Messenger-program du bruker, skal du kunne snakke med andre på nettet!

Firmaene som har bestemt seg for å samarbeide om en felles standard for Instanst Messaging har kalt gruppen sin IMUnited og har i den siste tiden holdt på med å løse ulike tekniske problemer i forbindelse med deres standard. Det ser ut til at de kan komme på lufta med en felles tjeneste i slutten av august.

Poenget med prosjektet er å raskt gjøre det mulig for brukere av ulike IM-programmer å ta kontakt med hverandre uansett hvilket program mottakeren har på sin PC. Slik situasjonen er nå, må du ha samme program som de andre du skal snakke med. Vi har sett på noen av de ulike tjenestene som finnes i denne artikkelen.

Både Yahoo, Microsoft, AT&T og Tribal Voice er med på samarbeidet, men det er et poeng at AOL ikke er med. AOL sitter i følge ulike undersøkelser med i overkant av 90% av markedet.

Det var også AOL som oppfant IM-teknologien, og har i ettertid kjøpt ICQ, noe som gir dem en enorm mengde brukere. AIM (AOL Instant Messenger) skal også ha kommet i en egen Linux-versjon, så AOL hviler ikke på sine laurbær!

Midlertidig løsning

IMUniteds samarbeid har kun som mål å få til en midlertidig løsning på et langsiktig problem, ifølge lederen av Tribal Voice, Ross Bagully. IETF (Internet Engineering Task Force) er nemlig også i gang med å lage en internasjonal standard, og har for to måneder siden mottatt informasjon om AOLs system og tekniske løsning. De har imidlertid ikke fått full tilgang til materialet deres.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grunnen til at AOL sitter på gjerdet er at de ønsker å vente til en fullstendig standard er laget, før de blir med. Dette er fordi de ønsker å vurdere sikkerheten og løsning for beskyttelse av privatlivets fred, før de melder sin interesse. Dersom AOL mener løsningene er gode nok, har de sagt at de blir med på standarden.