Canonical ønsker å lage en mobil som vil markere et paradigmeskifte, nesten på linje med hva som var tilfelle da Apple presenterte sin første iPhone i 2007. Foto: Canonical
Canonical ønsker å lage en mobil som vil markere et paradigmeskifte, nesten på linje med hva som var tilfelle da Apple presenterte sin første iPhone i 2007. Foto: CanonicalVis mer

Ubuntu Edge: Det spøker for supermobilen

Mangler fortsat mer enn 22 millioner dollar.

Det vakte ikke så rent lite oppsikt da mobilkonseptet Ubuntu Edge ble presentert. Canonical, selskapet bak prosjektet, ønsker å lage en mobiltelefon som vil markere et nytt paradigmeskifte i mobilmarkedet. Ubuntu Edge skal blant annet kunne kobles til skjerm, mus og tastatur, og gi en fullverdig PC-opplevelse gjennom skrivebordsutgaven av Ubuntu Linux.

LES OGSÅ:

Les mer om supermobilen her

Pengene raste inn...

For å realisere prosjektet fridde Canonical til publikum. Gjennom såkalt crowdfunding (folkefinansiering) håpet Canonical å få inn 32 millioner dollar (rundt 188 millioner kroner) på 30 dager, det høyeste beløpet som noensinne er forsøkt samlet inn på denne måten.

Kampanjen ble lansert gjennom nettstedet indiegogo.com 22. juli, og takket være massiv medieoppmerksomhet raste millionene raskt inn.

Allerede etter tre dager var tre millioner dollar på plass, og selskapet virket å være på stø kurs mot sitt hårete mål.

... så stoppet det opp

Deretter har det dessverre gått tråere for kampanjen, og med bare ni dager igjen stopper telleren på 9,7 millioner dollar. Det må derfor skje noe helt spesielt i løpet av disse dagene dersom prosjektet skal kunne gjennomføres. Reglene for folkefinansiering gjennom indiegogo.com er nemlig klare: Når man ikke innsamlingsmålet innen deadline, får man heller ikke pengene fra bidragsyterne, og prosjektet har i beste fall fått et kraftig skudd for baugen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed kan det hende vi må se langt etter den første kombinerte mobilen som også kan brukes som PC, men Canonical er neppe de første - eller siste - som har tenkt tanken.

Enorm Android-dominans på mobilmarkedet