Twine – boksen som kan gjøre mye rart

Kickstarter-prosjekt ser ut til å bli svært populært.

Twine er en liten boks som kan gjøre mye rart.
Twine er en liten boks som kan gjøre mye rart. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet Kickstarter er laget for å gi entreprenører muligheten til å få finansiert et prosjekt.

De presenterer prosjektet og ber om en sum med penger, hvorpå brukerne kan love prosjektet en gitt sum dersom totalsummen oppnås. Tilbake får man alt fra en t-skjorte (om man bidro med lite) til en deluxe-utgave av produktet som skal lages (om man bidro med mye).

MIT-studentene David Carr og John Kestner ba om $35.000 til å utvikle sine lille boks; Twine. Nå, sju dager før fristen går ut, har de mottatt over $400.000, altså en drøy tidobling av det forespurte beløpet. Hele 2884 Kickstarter-brukere har lovet penger til prosjektet.

Andre ting som opprinnelig ble lansert som et Kickstarter-prosjekt er for eksempel iPod Nano-klokka fra Lunatik (lansert produkt), iPhone-stativet Glif (lansert produkt) og sykkellyset Revolights, som i følge skaperen vil se dagens lys (eller snarere nattens mørke) i 2012 (sjekk videoen!).

En liten boks du kan "programmere"

Så – hva er Twine? Jo, denne lille boksen måler cirka 5x5cm, har innebygd WiFi og bruker 2 AAA-batterier som skal gi flere måneder med utholdenhet. Inni finnes det to sensorer; en termostat og et aksellerometer, men også eksterne sensorer kan kobles til, som fuktighetssensor og bevegelsessensor.

image: Twine – boksen som kan gjøre mye rart


Via et webgrensesnitt kan du så "programmere" Twine. Eksempelvis kan du lage en regel om at "hvis det ikke er noe aksellerasjon, send epost om at tørketrommelen er ferdig" eller "hvis det blir oppdaget bevegelse, post på Twitter at noen har åpnet kjøleskapet". Noen finner sikkert på enda kjekkere ting å bruke den til også.

Videoen under viser hvordan Twine fungerer:

prosjektets Kickstarter-side kan man fortsatt love bort penger, og for $99 blir man blant de første som mottar enheten, som planlegges lansert i mars neste år.

Har du vært med å finansiere noen Kickstarter-prosjekter? Vi tar gjerne i mot tips om godbiter i kommentarfeltet under.