Tusenvis av gratis programmer

Tucows har en av de mest omfattende oversiktene over nedlastbar programvare på Internett. Med programvare for både Windows og Mac, finnes det noe for enhver smak.

Har du lyst på gratis programvare? Da er det bare å ta en titt på Tucows' programvaresider. Her finner du tusenvis av gratis programmer, til både Windows 95/98, Windows NT, Macintosh og mange andre operativsystemer. Om du mangler programvare til din maskin, er det svært tenkelig at du kan finne det du leter etter hos Tucows. Med tusenvis av nedlastbare programvarer i alle varianter, skal det godt gjøres ikke å finne noe som skulle kunne passe deg.

Tucows (http://www.tucows.com) er sannsynligvis en av de beste plassene på nettet når det gjelder å finne Internettrelatert programvare, det være seg nettlesere eller spill som kjøres over Internett. Og dette er et av de mest besøkte med på www, med over 2 millioner besøkende hver måned.

Det er likevel ikke noen problemer å komme igjennom hos Tucows, som har mer enn 420 webadresser spredd over hele verden, blant annet også en norsk adresse (http://archive.bitcon.no/tucows/).

Alt for Internett
Tucows har vunnet en rekke priser fra internasjonale datatidsskrift, og er blant annet et av det beste stedene for å finne de siste frigitte utgaver av programvare. Den første Tucowshjemmesiden ble opprettet i 1994 av Scott Swedorski som en public service, og i dag finnes Tucows' adresser i mer enn 50 land spredd utover hele verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finnes både nettlesere, epostprogrammer, pluggins for både Netscape og Explorer, programmer for bedre styring av bokmerker, ulike HTML-verktøy, multimediaprogrammer, ulike Internettverktøy og selvfølgelig massevis av spill.

Hos Tucows finner du freeware, shareware og enkelte demo-programmer for både Windows95/98, Windows NT, Windows 3.x og Mac. I følge egen statistikk er dette de mest fem mest nedlastede programmer fra Tucows: ICQ 98, Netscape Communicator 4.05, WinZip 95, Paint Shop Pro og McAfee ViruScan.

Den Gyldne Kalv
Da DinSide var inne hos Tucows var det den dagen 1162 nedlastbare programmer tilgjengelig for Windows95/98, 977 for Windows NT, 278 for Windows 3.x og 436 for Mac. Ganske imponerende!

Tucows kårer dessuten hver måned sin Gyldne Kalv-utmerkelse for både Windows95, Windows NT og Mac. Utmerkelsen er en helt subjektiv tildeling basert på hva staben ved Tucows anser som det beste programmet sluppet på markedet i det siste.

Denne måneds Gyldne Kalv har for eksempel gått til Web-TalkIt fra Grover Industries, et program som gjør det mulig å surfe på Internett ved tale og dermed uten å bruke hendene.

I det hele tatt finnes det mye både nyttig og mindre nyttig hos Tucows. Men uansett kan det være verdt å grave seg litt ned i en av de mange Internettstedene til Tucows, om ikke annet så for å ta en kikk. Som kjent koster det ikke noe å kikke.