<B>VRI OG SKYT:</B> Med tre ulike linser skal Photojojo gjøre iPhone-bildene dine bedre. Du behøver bare vri ...
VRI OG SKYT: Med tre ulike linser skal Photojojo gjøre iPhone-bildene dine bedre. Du behøver bare vri ...Vis mer

Trippelobjektiv til iPhone

For hobbyfotografer som ikke har noe imot at det stikker og klemmer litt i lomma.

Én kan diskutere seg både grønn og blå i ansiktet om hvorvidt Android eller Apples iOS er det beste operativsystemet for smartmobiler - det gjør da også endel av våre lesere på ukentlig basis på våre debattsider -, men det finnes ett område er iPhone dominerer: tredjepartsmarkedet.

Apples store fordel er at de til enhver tid bare lager to eller tre iPhone-modeller, og dermed blir det betydelig enklere for produsenter av tilleggsutstyr å lage én modell som passer så å si alle iPhone-mobilene. Én slik produsent er Photojojo, og det er de som står bak et av de styggeste tilleggsproduktene vi har sett til Apples populære smartmobil. Men det er ikke meningen at produktet skal være pent, det holder at det angivelig skal gjøre omverden penere.

Tre ganger så bra?

Dette er nemlig et trippelobjektiv, i det minste på en måte. En dreibar skive gjør det enkelt å skifte fra en linse til en annen. De tre linsene er en vidvinkel, en telefoto, og en for fiskeøyemotiv. Vidvinkelen gir en zoomfaktor på 0.7x, telefoto 1.5x, mens fiskeøyet er nede i 0.33x.

Prinsippet er ikke nytt. Før zoomobjektivene ble oppfunnet hadde veldig gamle tv-kameraer også en tilsvarende dreieskive, der kameramannen måtte dreie mellom for eksempel vidvinkel- og telefotoobjektivet for å gi henholdsvis oversiktsbilde og nærbilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

iPhone Lens Dial bruker ifølge produsenten tre anstendige stykker optikk, og selv om du ikke får gjort noe med hva som skjer inne i iPhone etter at bildet er tatt, gir du optikken bedre betingelser. Selve dreieskiva og festemekanismen er laget av aluminium, og ekstraobjektivet er naturligvis laget slik at lyset fra linsene treffer akkurat der mobilens linse er lokalisert.

Stativfeste

Med to stativfester, ett for landskapsmodus og ett for portrettorienterte bilder, blir iPhone også mulig å bruke uten at en skjelvende menneskehånd er involvert. Det er som kjent ikke alltid like lett å ta skarpe bilder med mobiltelefon, ikke minst fordi en ofte ikke har kontroll over lukkertiden.

Noen tenker kanskje at dette er et leketøy for ukritiske eplehoder, men prislappen på 249 dollar (rundt 1.500 kroner uten frakt og moms) ligger litt over en Kaptein Sabeltann-hatt i leketøysbutikken.

Tror du dette gir bedre mobilbilder? Delta i debatten under!

VRI OG SKYT: Med tre ulike linser skal Photojojo gjøre iPhone-bildene dine bedre. Du behøver bare vri ...