Trikset som aktiverer Googles ansiktsgjenkjenning

Snarveien som gir deg funksjonen nå, til tross for at den offisielt ikke er lansert.

<strong>FOLK:</strong> Googles ansiktsgjenkjenning er <em>egentlig</em> ikke tilgjengelig i Norge, men som med så mye annet – det finnes et triks. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FOLK: Googles ansiktsgjenkjenning er egentlig ikke tilgjengelig i Norge, men som med så mye annet – det finnes et triks. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forleden dag skrev vi om Googles nye bildetjeneste der vi spesielt var imponerte av hvordan Google automatisk klarte å kategorisere bildene i forhold til hva man hadde tatt bilder av.

Også ansiktsgjenkjenningen ble nevnt, selv om den ikke er tilgjengelig i Norge ennå. Den gjør at Google automatisk grupperer bilder basert på hvem som er med i dem, slik at du kan klikke på et ansikt og se alle bildene der dette ansiktet er med.

Men et lite triks er faktisk alt som skal til for å aktivere «Folk», også i den norske versjonen av tjenesten.

Så bra fungerer det

Etter å ha utført trikset har vi nå fått ansiktsfunksjonen, og den er rett og slett svært imponerende. Under ser du for eksempel tre bilder av familiens yngste medlem (6), med bilder datert helt tilbake til 2010, da hun bare var ett år gammel, der Google automatisk har identifisert henne:

IMPONERENDE: Selv om det er fem år mellom to av bildene, har Google klart å identifisere samme person i alle bildene; selv fra siden i dunkel belysning.
IMPONERENDE: Selv om det er fem år mellom to av bildene, har Google klart å identifisere samme person i alle bildene; selv fra siden i dunkel belysning. Vis mer


Vi regner med ikke å være alene om at dette er svært imponerende – selv bilder tatt fra siden blir korrekt identifisert.

Slik får du ansiktsfunksjonen

SLÅ PÅ: Her finner du bryteren du må trykke på for å aktivere ansiktsfunksjonen.
SLÅ PÅ: Her finner du bryteren du må trykke på for å aktivere ansiktsfunksjonen. Vis mer


Så – til tipset. Det kommer faktisk fra Dinside-leser Eirik, som postet trikset i kommentarfeltet under den nevnte artikkelen. Trikset gjelder for Android-telefoner, men vi blir ikke overrasket om tilsvarende vil fungere andre steder også.

  1. Last ned en VPN-app, for eksempel Tunnelbear, som vi tidligere har skrevet om.
  2. Bruk VPN-appen mot en server i USA – det vil i praksis rute all trafikk fra telefonen din via en amerikansk server, og dermed du fremstå som amerikaner for nettjenester du utveksler data med.
  3. Slett data tilknyttet bilder-appen. Dette gjør du ved å gå til innstillinger, apper, bla frem til Bilder-appen og trykk på «tøm data»-knappen. For ordens skyld vil ikke dette slette bildene du har lagret i bildetjenesten.
  4. Åpne bilder-appen, trykk deg igjennom velkomstskjermene og velg så innstillinger. Her får du nå et valg om å aktivere ansiktsgjenkjenningen.
  5. Etterpå kan du fint koble fra VPN-tjenesten (og avinstallere den om du vil). Nå har du fått «Folk» i appen om du trykker på søkeknappen.

Tydeligvis gjort allerede

Dette var på plass med en gang da vi hadde fulgt oppskriften over, så det er tydelig at Google har indeksert bilder basert på ansikter selv om man ikke får tilgang til funksjonen.

Så er spørsmålet da:

Ble du like imponert over funksjonen som oss? Vi håper å høre fra deg i debatten under.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!