Treningsapp: La zombiene jage deg i form

Forbered deg på zombieakopalypsen med appen, zombies, run! Av: Marte Olea Borg

Zombier kan rett og slett jage deg i form. Vi har prøvd løpe-appen.
Zombier kan rett og slett jage deg i form. Vi har prøvd løpe-appen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykten tar meg. Jeg hører skrittene deres komme nærmere og nærmere. De er overalt. Jeg kan høre hvert heseblesende åndedrag og hvert rallende sukk. ”Løp da Marte. Løp!”, tenker jeg for meg selv, ”hundrevis av liv avhenger av deg”. Helikopteret over meg opplyser om at jeg må sette opp farten for å unnslippe den blodtørstige zombiehorden som er hakk i hælene på meg.

Jages i form

Zombies, run! er en original og annerledes løpe-app. Kort fortalt så går den ut på å gjenoppbygge landsbyen og sivilisasjonen ved å samle viktige forsyninger, som medisin, batterier og ammunisjon, samtidig som man løper fra en barbarisk zombiehærskare. Og over deg sirkulerer et helikopter som gir deg retningslinjer for hvilken vei du skal løpe.

Den beste mobilen for trening? Sony Ericsson Xperia Active

Både ute og inne

Zombies, run! fungerer like godt ute i det fri som på tredemølla, på grunn av GPS-en som man må aktivisere før man tar i bruk appen.

Etter hva jeg selv har erfart fungerer det imidlertid bedre rent mentalt å bruke appen utendørs.

GPS gjør at appen relativt trygg å bruke ute i gater og godt bebodde strøk. Den ser hvor du er til en hver tid, og med mindre du springer midt i byen, veileder den deg som regel bort ifra de mest trafikkerte veiene. Men den ser selvsagt ikke andre trafikanter og hindringer, så det kan være smart å holde seg i en park eller lignende.

Les også: iOS-brukerne bruker mest penger

Skreddersydde løsninger

John Ertzgaard, idrettsleder ved idrettsklubben Tjalve i Oslo, mener at slike nyskapende apper kan få folk opp og ut av sofaen.

– Det er nok noen som vil bli motivert av dette og begynne å trene. Mange som løper rutinemessig vil nok også bli nysgjerrig på å prøve denne appen, sier Ertzgaard.

Har folk blitt for avhengige av ferdig opplagte treningsprogrammer?

– Det kan virke som folk vil ha skreddersydde løsninger. Folk vil helst bare dukke opp et sted og bli trent, slik at de slipper å finne ut av hva de skal gjøre ut av treningen på egenhånd. Mennesker som har trent i mange år går kanskje også tom for ideer og trenger påfyll av nye måter å trene på, og da er jo apper som denne perfekt.

Alt om App-er fra DinSide

App-en skal også komme til Android

Zombies, run! koster 56 kroner i App Store. Spillet krever at du har GPS aktivert. Produsenten lover at de skal komme til Android i løpet av våren.

Andre løpe-apper:
miCoach
MapMyRun
iRunner
Nike+GPS
LogMyRun
Runmeter GPS
RunKeeper
Sports Tracker

Se også trenings-app-tipsene fra DinSide i fjor sommer.

Tips gjerne andre om din favoritt-trenings-app til mobil.