Finn iPhone-tjenesten kan bli mer avansert enn den er nå. Foto: Apple/Patently Apple
Finn iPhone-tjenesten kan bli mer avansert enn den er nå. Foto: Apple/Patently AppleVis mer

Tre spennende Apple-patenter

Bedre tyverisikring, filmforbud og ... datingtjeneste?

Apple har flere tusen patenter og er støtt og stadig på offensiven fordi de saksøker andre for å ha brukt teknologi de allerede har patent på.

For – selv om det ikke alltid er slik at patenter blir realisert, er det greit å sikre ideen sin slik at ingen andre stjeler den.

Apples patentsøknader dukker opp i offentligheten stadig vekk. Her er tre av de siste:

Bedre "Finn iPhone"

Av de tre er det kanskje mest realistisk at denne blir fullført. "Finn iPhone" er en tjeneste Apple leverer gratis til iPhone-eiere, der man kan gå inn på en nettside for å finne ut hvor telefonen er, få den til å ringe og låse/slette den dersom den har kommet i hendene på uvedkommende.

Les mer: Finn iPhone - gratis for alle

Denne funksjonen kan fort bli enda bedre. For det første inneholder patentsøknaden muligheten til å velge hvilket innhold på telefonen som skal slettes eller krypteres – sistnevnte vil gi eieren muligheten til å gjenopprette dataene.

Dersom noen taster inn feil kode for mange ganger, settes telefonen også i høyere sikkerhetsmodus og begynner å ta opp både bilde og lyd fra frontkameraet, slik at du kan se og høre den som tukler med telefonen din. I tillegg vil det være mulig å sperre enkelte deler av iOS, slik at uvedkommende for eksempel ikke får brukt telefonen din til å ringe og sende meldinger med, eller ikke får åpnet epostapplikasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik sikrer du mobiltelefonen mot tyveri

Blir dette en datingtjeneste fra Apple?
Blir dette en datingtjeneste fra Apple? Vis mer


Forbudte videoopptak

Denne patentsøknaden er også interessant. Den beskriver en teknologi basert på infrarødt lys (som du ikke kan se), der konsertarrangører og andre kan sende ut et infrarødt signal som gjør at videoopptak ikke vil fungere på telefonen.

Selv om vi ikke helt klarer å se hvordan Apple selv kan tjene på dette direkte (snarere tvert om – "du kan ikke filme konserter" er vel neppe et slående salgsargument), kan det selvsagt sees på som et lite frieri i forhold til platebransjen som kanskje kan komme selskapet til gode på andre fronter.

...og en datingtjeneste?

Hvorvidt Apple har tenkt til å bla opp hinsides mange dollars for imatch.com får tiden vise, men den tredje patensøknaden viser hvordan brukere kan lage profiler på telefonen slik at telefonen automatisk sier i fra dersom det befinner seg en god "match" i nærheten.

Med andre ord kan du sitte i parken en sommerdag der det tikker inn en beskjed om at hun med den rosa sommerkjolen 30 meter til høyre for deg også har vært i Argentina, og at hun liker Pink Floyd og fjellklatring. Det skulle gi en pangstart på en ellers vanskelig samtale.