Tre nye mobiler fra Sony Ericsson

Sony Ericsson gir seg ikke, og lanserer nå tre nye, rimelige modeller. Dette blir en interessant mobil-høst!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økonomiske problemer til tross, Sony Ericsson satser stort på nye mobiltelefoner, og fokuset rettes – i likhet med Nokia – mot ”imaging”, altså muligheter for å sende og redigere bilder via MMS. Den populære og flotte T68i har vært på markedet en stund, og du kan også bruke den til å ta bilder hvis du kobler til et lite kamera.

En annen modell mange gleder seg til er R800, med innebygd kamera, stor fargeskjerm og gode PDA-funksjoner. Denne telefonen skal komme i butikkene rundt september. Begge modellene har imidlertid høy ”gadget”-faktor og følgelig høye priser, og nå vil produsenten forsøke å gjøre MMS-mulighetene mer tilgjengelige for folk flest.

For massemarkedet

image: Tre nye mobiler fra Sony Ericsson

Den første av de tre nye telefonene føyer seg inn i MMS-rekken, med fargeskjerm, mulighet for tilkobling av kamera og støtte for alle typer meldingsteknologier. Denne skal imidlertid være rimeligere enn T68i, og ha funksjoner, som for eksempel utskiftbare deksler og mange spill, som skal gjøre den attraktiv for ungdommene.

T300, som den nye modellen heter, har et enkelt, men tiltalende design, polyfoniske ringetoner, tre bånd for bruk over det meste av verden, GPRS og langt batterilevetid. Vekten er på 101 gram.
I tillegg lanserer Sony Ericsson et nytt kamera designet spesielt for telefonen. CommuniCam MCA-25 har digital zoom og fire bildestørrelser, fra 80x60 piksler helt opp til 640x480.

T300 skal være tilgjengelig i butikkene til høsten.

image: Tre nye mobiler fra Sony Ericsson

Den andre nyheten heter T600, og er en minitelefon som veier kun 60 gram. Her er det ingen MMS-støtte, men du kan legge bilder ved SMS-meldinger takket være EMS-teknologien. Telefonen har også trippelbånd, WAP, kalenderfunksjoner og stor telefonbok, men det er klart at det viktigste er størrelsen. T600 skal nemlig være blant de aller minste og letteste telefonene på markedet.

T600 kommer i butikkene i tredje kvartal 2002.

Den siste nyheten bærer navnet T200, og er en enkel, stilig og brukervennlig mid-range-telefon. Den har tre bånd, GPRS og fem spill. Du kan også koble til et kamera, selv om denne modellen ikke har støtte for MMS. Du kan likevel ta enkle bilder med kameraet og sende dem via e-post til venner og familie. Du kan også legge ved bildene til kontakter, slik at ved oppringing fra den aktuelle kontakten vises det et lite bilde.

Mobilen har også en egen knapp for mobilt Internett.

image: Tre nye mobiler fra Sony Ericsson

T200 veier 85 gram og standbytiden skal være på rundt 220 timer. Lanseringsdatoen er sommer 2002.

Med disse tre nyhetene fyller Sony Ericsson det kanskje viktigste markedssegmentet, og det blir spesielt interessant å se om T300 kommer til å bidra til at MMS blir fortere utbredt.