<strong>PHOTOSHOOT:</strong> Googles nye Selfissimo-app tar automatisk bilde av deg hver gang du poserer. Foto: Pål Joakim Pollen
PHOTOSHOOT: Googles nye Selfissimo-app tar automatisk bilde av deg hver gang du poserer. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Scrubbies, Storyboard og Selfissimo

Tre nye foto-apper fra Google

Én til iOS, én til Android og én til begge.

Publisert
Sist oppdatert

Det skorter ikke akkurat på foto- og videoapper i app-butikkene, og utviklerne må bli stadig mer kreative for å tilby noe unikt.

Google er blant de som holder det gående – nytt denne uka er tre nye foto-apper; alle en del av Googles «appsperiments», altså et sammensatt ord av apper og eksperimenter.

Hver av dem har byr på én funksjon og er da bygd på teknologi Google eksperimenterer med. Ifølge Googles blogginnlegg handler det denne gangen blant annet om gjenkjenning av objekter, personer og stiliseringsalgoritmer.

Selfissimo! (iOS og Android)

Første app ut er selfie-appen Selfissimo. Her er poenget at appen fortløpende tar bilder av deg hver gang du stopper å bevege deg, slik at du kan gjøre ulike poseringer foran kameraet.

Etterpå vises alle bildene som miniatyrbilder, der du enten kan lagre ett og ett bilde, eller hele arket med miniatyrbilder.

Selfissimo! for iOS (App store, gratis)
Selfissimo! for Android (Play butikk, gratis)

Scrubbies (iOS)

Videoer som looper eller hopper frem og tilbake har blitt populært på Instagram, blant annet med selskapets app, Boomerang.

Scrubbies er en videoapp som først lar deg fange video, så spole frem og tilbake i dem ved å dra én finger frem og tilbake, og så kan du «ta opp» deler av dem ved å dra frem og tilbake med to fingre.

Resultatet kan lagres på telefonen og deretter deles med andre på vanlig måte. Et minus i våre øyne er at man ikke kan importere videoer man allerede har fanget.

Scrubbies for iOS (App store, gratis)

Storyboard (Android)

Den siste appen er Storyboard, som kun er tilgjengelig på Android. Denne appen lar deg laste inn en video du har fanget med kameraet og gjøre den om til en tegneserie-side.

Tanken er da at appen automatisk henter inn de mest spennende øyeblikkene i videoen, fordeler dem i rammer og gir bildene en stil. Trekker du ned skjermbildet, frisker du opp med nye bilder, annen oppdeling og ny bildestil, og så kan du lagre når du er fornøyd.

Storyboard for Android (Play butikk, gratis)

PS! Tidligere lanserte Google appen Motion Stills, som også var basert på eksperimentell teknologi. Den første utgaven var myntet på iOS Live Photos-funksjon, der de korte filmklippene til hvert bilde ble gjort langt mer stabile, og appen har senere også kommet for Android.

Motion Stills for iOS (App store, gratis)
Motion Stills for Android (Play butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer