<strong>NY UTGAVE:</strong> DJI har lansert en ny utgave av sin mobilstabilisator Osmo Mobile, til en vesentlig lavere pris enn forgjengeren. Foto: DJI
NY UTGAVE: DJI har lansert en ny utgave av sin mobilstabilisator Osmo Mobile, til en vesentlig lavere pris enn forgjengeren. Foto: DJI Vis mer

DJI Osmo 2 lansert

Tre ganger så lang batteritid, og til under halve prisen

Men det er ikke bare fordeler med DJIs nye mobilstabilisator.

Publisert

For ganske nøyaktig ett år siden testet vi mobilstabilisatoren Osmo fra DJI, altså det samme selskapet som lager de mest populære dronene på markedet, som Phantom, Spark og Mavic Pro.

Med en slik i arsenalet kan du feste telefonen og da få svært stabil mobilvideo. Prislappen den gangen var drøye 3.000 kroner, selv om den nå til dags går for drøye 2.000 kroner i de rimeligste nettbutikkene.

I forbindelse med CES-messen i Las Vegas, har DJI avslørt en oppfølger til Osmo Mobile – Osmo Mobile 2.

Dette er nytt

Nytt denne gangen er blant annet at batteritiden er tredoblet – fra 5 timer på den opprinnelige enheten til 15 timer på toeren.

Batteriet er dog ikke lenger mulig å bytte med et annet, men vi antar at man kan koble til en nødlader om man ikke er i nærheten av en stikkontakt – årets utgave lader via micro USB-porten. Og – den kan lade telefonen som er koblet til.

<strong>KAN ZOOME:</strong> Zoombryteren er ny på Osmo Mobile 2, men trigger-knappen på baksiden er nå flyttet foran (merket M). Foto: DJI
KAN ZOOME: Zoombryteren er ny på Osmo Mobile 2, men trigger-knappen på baksiden er nå flyttet foran (merket M). Foto: DJI Vis mer

Nytt er også en bryter på siden som lar deg regulere zoom mens du filmer, Osmo Mobile 2 har fått et tradisjonelt stativfeste i bunnen av håndtaket og du kan nå enkelt rotere telefonen til å filme vertikalt om du heller ønsker det. Der måtte du i så fall holde grepet vannrett på forgjengeren.

Verdt å merke seg er at det nye stativfestet har kommet til fordel for den gamle innretningen, og at Osmo Mobile 2 derfor ikke er kompatibelt med tilleggsutstyret til den første utgaven.

Lavere pris

Men ved siden av den økte batteritiden, er det kanskje prisen som er den hyggeligste «oppgraderingen».

For der forgjengeren hadde en veiledende pris på 299 dollar i USA, er den bare på 129 dollar for nykommeren; altså rundt 56 prosent rimeligere. Det bør bety at prisen kan havne under 1500 kroner her til lands.

Forhåndssalget starter 23. januar – hos Apple.

Norsk konkurrent

En konkurrent som står på trappene til å bli lansert i disse dager er norske Flowmotion One.

Norske Flowmotion One er snart klar til lansering. Foto: Flowmotion
Norske Flowmotion One er snart klar til lansering. Foto: Flowmotion Vis mer

Skaperne hanket inn over 10 millioner kroner hos Kickstarter, og selv om batteritiden her bare er tre timer, kan de byttes ut med ekstra batterier.

Flowmotion kan i tillegg skilte med at deres enhet kan skrus fra hverandre og brettes ganske kompakt når den ikke er i bruk, i tillegg til at den er kompatibel med GoPro-festeanordninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer