Trådløst Internett på Palm

Palm har nå offisielt vist frem en splitter ny PDA med trådløse egenskaper. Her er spesifikasjonene på den nye gadgeten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke første gang Palm prøver seg på trådløs Internett-aksess - de tidligere VII og VIIx-modellene hadde mange av de samme funksjonene - men den nye i705 kan vel betegnes som en trådløs Palm av annen generasjon. Med lekkert, nytt design, innebygd antenne og oppgradert programvare, vil den nye modellen garantert tiltrekke seg mange gadget-elskere og forretingsmenn og kvinner.

Alltid på nett

Den viktigste funksjonen til i705 er mulighteten for fast tilgang til Palm.net-tjenesten, hvor brukeren kan hente e-post og bruke andre Internett-funksjoner. Et innebygd lys varsler brukeren hvis ny post har ankommet serveren. PDAen er også utstyrt med AOL Instant Messenger-programmet, som lar brukerne sende beskjeder til hverandre, raskt og effektivt.

image: Trådløst Internett på Palm

For å gjøre det enkelt å benytte de trådløse funksjonene, har flere av knappene på i705, som tidligere førte til Memo- og To Do-programmene, nå blitt erstattet med MyPalm-knappen, som fører til en slags portal med oversikt over de mest brukte nettstedene, samt en lenke til e-posten din.

For øvrig har i705 8 MB minne, er utstyrt med versjon 4.1 av Palm OS, infrarød port, port for SD-minnekort og Universal Connector for tilkobling av ekstrautstyr.

Ikke i Europa, dessverre

Prisen på i705 er satt til 449 dollar, hvilket tilsvarer rundt 4.140 kroner. Det ser nok ut til at den nye PDAen foreløpig kun er tilgjengelig i USA. Vi har vært i kontakt med norske Palm-representanter, og fått beskjed om at PDAen ikke vil selges i Europa fordi den benytter seg av det amerikanske Mobitex-nettverket. Palm vil imidlertid satse på det trådløse markedet i Europa i tiden fremover, uten at de vil avsløre noe mer om konkrete produkter.