Toshibas nye skjerm har svært høy oppløsning. Foto: Engadget/YouTube
Toshibas nye skjerm har svært høy oppløsning. Foto: Engadget/YouTubeVis mer

Toshiba med skarpere skjerm enn iPhone 4

Gir deg ordentlig 720p HD-video på en 4 tommers skjerm.

I dagens mobilmarked er det Apple iPhone 4 som er kongen på haugen hva gjelder oppløsning og pikseltetthet. Med 960x640 piksler fordelt på en skjerm som måler 3,5 tommer diagonalt, har skjermen en pikseltetthet på 326ppi (pixels pr inch).

De fleste Android-toppmodellene har oppløsning på 800x480 piksler, og heller ikke den kommende HTC Sensation (960x540) når helt opp til iPhone 4 oppløsningmessig.

HD-skjerm fra Toshiba

Nå ser det imidlertid ut til at Apple blir skjøvet ned til andre plass, for Toshiba har vist frem skjermen på en kommende modell, der oppløsningen er på hele 1280x720 piksler. Siden skjermen er fire tommer diagonalt betyr det en pikseltetthet på 367ppi. Skulle pikseltettheten vært like høy på en 16-tommers skjerm, vil det si at oppløsningen måtte ha vært på vanvittige 5120x2880.

En oppløsning på 1280x720 betyr med andre ord at skjermen vil være i stand til å vise 720p video uten å ty til nedskalering av bildet, og Engadget, som har sett skjermen live, rapporterer om at den er "as awesome as it sounds".

Toshiba sier videre at denne skjermen vil bli å finne i markedet i løpet av året, og etter all sannsynlighet dreier det seg da om en Android-telefon. I hvert fall lanserer Toshiba snart det Android-baserte nettbrettet Toshiba Tablet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er de største iPad-utfordrerne