En av de mest populære BitTorrent-klientene, µTorrent, er nå tilgjengelig for Android.
En av de mest populære BitTorrent-klientene, µTorrent, er nå tilgjengelig for Android. Vis mer

µTorrent beta for Android

Last ned bittorrent-lenker direkte til Android-telefonen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ti år siden Bram Cohen lanserte P2P-systemet BitTorrent, som senere skulle vise seg å bli en stor suksess. BitTorrent er mye brukt for distribusjon av filer – riktignok i stor grad av piratkopiert materiale, men også av lovlig innhold, blant annet fra NRK.

Systemet baserer seg på at alle laster ned fra hverandre. Hver klient laster ned en .torrent-fil som inneholder informasjon om hele nedlastingen, og mens du laster ned kan også andre laste ned fra deg. Resultatet blir en svært effektiv løsning, og lignende teknologi brukes blant annet av Spotify.

Les også: Slik gjør du BitTorrent raskere

µTorrent beta for Android


Nå også for Android

Nylig ble en av de mest populære nedlastingklientene, µTorrent, lansert i betautgave i Google Play. Appen lar deg altså laste ned ting direkte til telefonen via BitTorrent-protokollen og blir da satt som standard for å åpne .torrent-filer du måtte finne frem på nettet.

Appen lar deg også sette begrensninger på båndbredden du vil bruke på å laste opp og ned, men så vidt vi kan se finnes det ingen mulighet for å begrense nedlasting til når du er koblet på WiFi. Det er verdt å tenke på, siden du etter ferdig nedlasting blir stående og "seede"; altså at andre fortsatt kan laste ned fra deg.

Dermed kan telefonregningen bli dyr om ikke du pauser/fjerner nedlastede torrents, selv om det strider litt med godt kotyme.

µTorrent støtter også RSS-abonnementer slik at nye elementer i en serie lastes ned automatisk.

µTorrent beta (Google Play, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer