To nye mobiler fra Nokia på vei

Nå har Nokia tilsammen 8 MMS-mobiltelefoner på markedet (eller underveis). Her er de to ferskeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingenting tyder på at Nokia senker farten med det første. Nå har de nemlig oppgradert sitt telefonutvalg med to nye modeller - en oppgardering av en kjent telefon, og én svært interessant nyhet.

image: To nye mobiler fra Nokia på vei

La oss begynne med 3510i, som er en forbedret versjon av 3510 - som vi testet i denne artikkelen. Utvendig er telefonen lik, med det samme behagelige tastaturet, men nå har den fått en fargeskjerm med støtte for 4.096 farger. Det er ikke alt, telefonen kan nemlig også både sende og motta MMS-meldinger (den forrige utgaven kunne bare motta MMS, og det kun i gråtoner). I tillegg har den Java-teknologi som gjør det mulig å laste ned spill.

Telefonen er i første rekke rettet mot ungdomssegmentet, og har derfor massevis av utskiftbare deksler, polyfoniske ringetoner, og muligheten til å laste ned snadder fra Club Nokia-nettsidene.

Vekten på telefonen er 106 gram og standbytiden er opgitt til å vare i 13 dager. Den kommer i fjerde kvartal 2002, og prisen vil ligge på rundt 2.000 kroner.

Kamera til massene

image: To nye mobiler fra Nokia på vei

Den andre, og mest spennende nyheten, er 3650. Den kan karakteriseres som en oppgradert versjon av kameramobilen 7650 (som vi har testet i denne artikkelen). Den har alle funksjonene til 7650: VGA-kamera, den samme store fargeskjermen og samme Symbian-operativsystem. Det slutter imidlertid ikke der - telefonen har tre bånd (7650 hadde kun to), forbedret Bluetooth-funksjonalitet med støtte for stemme, og kanskje den hyggeligste nyheten av alle: MMC-minnekort. Mangelen på minnekort i 7650 plaget oss, da det innebygde minnet fort ble fylt med bilder og e-post. Dette vil ikke lenger være et problem.

Telefonen er også mindre og lettere enn 7650, og batterilevetiden skal være bedre (til tross for at batteriet er ekstremt lite).

3650 har et unikt design: Tastaturet er sirkelformet, med en joystick-knapp i midten. Tallknappene er plassert rundt. Det ser sært ut, og det føltes også ganske uvant da vi fikk prøve mobilen. Likevel - det er en vanesak, og Nokia skal ha ros for å prøve å tenke nytt.

image: To nye mobiler fra Nokia på vei

Enda en nyhet er at 3650 kan faktisk ta opp video. Nå har altså Europa fått sin første videomobil, og det er jo hyggelig. Det er kun minnet som setter begrensninger for hvor lange filmsnutter du kan ta opp, men dessverre får du ikke med lyd på opptakene.

Telefonen har naturligvis polyfoniske ringelyder og mulighet for å laste ned ny programvare.

3650 ser uten tvil meget spennende ut, da den er enda mer komplett og avansert enn 7650, og vi gleder oss til å få testet den grundig.

Mobilen kommer først etter nyttår, og prisen bør ligge på rundt 4.000 kroner. Dette er imidlertid ikke helt sikkert, i følge Nokia.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!