To nye Handspring-modeller snart i butikkene

Her er sommerens Handspring-nyheter - snart får du kjøpt både topp- og billigmodellen til Treo-serien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Handsprings populære kombinasjon av mobiltelefon og PDA får nå to nye utgaver. Vi har tidligere sett på Treo 180, den originale modellen, og lot oss imponere av hvor bra gjennomført hybriden var. De to nye modellene bygger på det samme designet, men får fargeskjerm og noe annerledes funksjonalitet.

Treo 270
Treo 270 Vis mer

Treo 270 er en av disse, og er egentlig identisk med Treo 180. Forskjellen er først og fremst fargeskjermen, som er 12-bits og støtter i overkant av 4.000 farger, altså mindre enn de fargeskjermutstyrte Palm-modellene. Fordelen med skjermen som brukes er, i følge Handspring, at den fungerer meget bra utendørs.

Akkurat som Treo 180, er den nye versjonen utstyrt med tastatur, men det vil ikke komme noe Graffiti-utgave av Treo 270.

Batterikapasiteten skal også være forbedret, men dette får selvsagt vise seg når vi tester maskinen.

I følge den norske importøren skal Treo 270 være tilgjengelig i Norge om noen uker, men prisen er enda ikke avklart. Vi tipper den kommer til å ligge på rundt 8.000 kroner.

Mini Treo

Treo 90
Treo 90 Vis mer

Handspring har også lansert en light-versjon av Treo, som har fått nummeret 90. Denne modellen er faktisk ikke en mobiltelefon, den har kun PDA-funksjoner. Formen er imidlertid den samme, inkludert tastatur (det foreligger ingen planer om en Graffiti-versjon). Treo 90 har også fargeskjerm, av samme typen som Treo 270.

Treo 90 har ingen Springboard-port, som alle Visor-modellene hadde, men i stedet har designerne funnet plass til SD-kort, som etterhvert er blitt populært blant Palm-baserte PDAer. I tillegg er Treo 90 den første Handspring-maskinen som bruker Palm OS 4.1-operativsystem.

Mens vi venter på å få testet disse nye modellene, kan du lese vår test av den originale Treo 180 her.