To megapiksler og musikk fra Sony Ericsson

MOBILNYHET: Endelig har Sony Ericsson vist frem sine nye mobiltelefoner, med imponerende kamera- og musikkmuligheter. Her er den nye Walkman-mobilen!

To megapiksler og musikk fra Sony Ericsson

  1. Nye SE-telefoner i bilder


Ryktene har som vanlig gått i flere uker nå, og i dag har Sony Ericsson lettet sløret fra sine ferskeste modeller. Og det er noen temmelig kule telefoner de hadde å vise frem.

K750
K750 Vis mer


Sony Ericsson K750 har vært mye omtalt (med kodenavnet Clara), og ryktene har vist seg til å stemme. Det er en telefon som skal videreføre tradisjonen fra T610/630-serien og har derfor en design som ikke er helt ulik de eldre telefonene, med tilsvarende utseende på tastaturet og formfaktor.

Spesifikasjonsmessig er likevel telefonen svært spennende. Den store nyheten er to megapiksels oppløsning på kameraet, og Sony Ericsson lover at kvaliteten på bildene overgår alt som er tilgjengelig på mobilmarkedet i Norge i dag. Kameraet har autofokus, 4x zoom, fjerning av røde øyne, fotolys og et intuitivt brukergrensesnitt. I tillegg skal det være mulig å koble til en ekstern blitz som gir enda kraftigere belysning.

K750 er selvsagt utstyrt med Bluetooth, og du skal kunne overføre bilder direkte til printere for høykvalitetsutskrifter. Telefonen kan også kobles til en datamaskin via USB og overføre bilder, musikk og video raskt og effektivt. Det er støtte for Memory Stick Duo-minnekort på opptil 2 GB, mens telefonen selv har internminne på 32 MB.

Det er også plass til MP3-spiller, radio og 3D-motor for spill, slik at telefonen også blir en habil underholdningsmaskin.

K750 skal være tilgjengelig til sommeren, og prisen er enda ikke avklart, men forventes å ligge på rundt 4.000 kroner.

W800
W800 Vis mer


Sony Ericsson satser også på det velkjente Walkman-merket, og lanserer nå den første telefonen i denne serien, som fokuserer på musikkavspilling. Den heter W800, og har mange spennende muligheter. Telefonen har et eget, intuitivt grensesnitt for å avspille musikk og støtter både MP3- og AAC-formatet for lyd. Det følger med et høykvalitets headsett og programvare som lar deg enkelt rippe CDer og overføre de til mobilen.

W800 støtter Memory Stick Duo-minnekort, og et kort på hele 512 MB følger med i pakken. Det gir en god del plass til musikk, og det er så klart støtte for opptil 2 GB-kort om du ønsker å utvide plassen.

Batterilevetiden er en viktig faktor, og du kan høre på musikken i 15 timer hvis telefonen er på, og i 30 timer hvis den slås av.

J300
J300 Vis mer

Som telefon i seg selv er W800 langt fra dårlig, og har også to megapiksel-kamera med gode fotofunksjoner. Funksjonaliteten for øvrig er også ganske lik toppmodellen K750.
W800 skal foreligge i butikkene til sommeren, men prisen er foreløpig ikke klar. Sony Ericsson påpeker også at flere Walkman-telefoner er på vei, så det er en spennende utvikling vi kommer til å følge med på.

I tillegg til K750 og W800 fikk vi også se to enklere modeller - J300, med fokus på spill, utbyttbare deksler og underholdning, og kameratelefonen K300 med VGA-oppløsning på bildene, fin fargeskjerm og hyggelig pris. Begge disse skal komme i butikkene i andre kvartal 2005.

Klikk her for flere bilder av telefonene!