Foap er en svensk nettjeneste som lar deg laste opp bilder med telefonen og tjene penger på dem.
Foap er en svensk nettjeneste som lar deg laste opp bilder med telefonen og tjene penger på dem.Vis mer

Tjen penger på mobilbildene

Nettjeneste vil selge mobilbildene du laster opp.

Ikke bare er det Ikea og Volvo som kommer fra Sverige – i den elektroniske tidsalderen står svenskene også bak flere spennende tjenester, som musikktjenesten Spotify og betalingsløsningen iZettle.

Svenskenes nye krumpspring er Foap; en nettjeneste som vil hjelpe deg med å selge mobilbildene du tar. Derfor finnes det også en iPhone-app (Android-app er under utvikling), og alt du trenger å gjøre er å laste opp bildet, tagge det med beskrivende stikkord og sende det til godkjenning.

Tjen penger på feriebildene dine

50/50

Blir bildet ditt godkjent og lagt ut for salg på Foap, er prisen andre må betale $40. Halvparten av dem går til den som har tatt bildet, mens den andre halvparten går til Foap. Etter at Apple innførte 30/70-splitten høres det kanskje noe stivt ut, men Foap har sine argumenter.

Det er imidlertid ikke alle bilder som slipper igjennom. Spesielt nevner Foap at følgende ting kan føre til at bildet ikke blir lagt ut:

  • Filtre og rammer
  • Uskarpt, for lav oppløsning, dårlig komposisjon, svak teknisk kvalitet …
  • Upassende innhold (porno, vold, narkotika etc.)
  • At Foap tror det blir vanskelig å selge eller at de har mye i samme sjanger fra før

Med andre ord er du prisgitt en tommel opp for å tjene penger på bildet ditt, men det kan selges mer enn én gang når det først er lagt ut. I bruksvilkårene står det også at Foap får en ikke-eksklusiv rett til bildene dine, som betyr at du også kan legge dem ut for salg andre steder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAMLESIDE:

Foto-apps

Så fort du har tjent penger, kan du be om å få beløpet ditt utbetalt. Ber du om dette før den 15. i en måned, får du pengene på slutten av måneden. Etter den 15. blir du nødt til å vente til slutten av den påfølgende måneden.

Har du lyst til å kjøpe bilder, koster de $40 pr stykk på foap.com, der du også finner mer informasjon om tjenesten.

Foap for iPhone (App Store, gratis)