Tips til å lade smarttelefonen raskere

Slik går du fra flatt til fullt mobilbatteri på kortere tid.

TING TAR TID: Å lade smarttelefonen tar ikke mer enn et par timer, men av og til føles det som et helt århundre. Foto: Colourbox
TING TAR TID: Å lade smarttelefonen tar ikke mer enn et par timer, men av og til føles det som et helt århundre. Foto: ColourboxVis mer

Mens det er kjedelig å hele tiden gå tom for strøm på smarttelefonen, kan det være like kjedelig å måte vente på at batteriet skal lades opp igjen. Spesielt hvis man er på vei ut døra.

Det finnes imidlertid måter å få ladeprosessen til å gå litt fortere. Vi snakker ikke om en halvering av tida, men alle monner drar.

Mashable har kommet opp med en håndfull gode tips til hvordan du raskere går fra 0 til 100 prosent batterikapasitet. Vi oppsummerer:

Les også: Oppfinnelse lader mobilen på 20 sekunder

1. Skru telefonen av

Er telefonen i bruk mens du lader, vil prosessen selvsagt ta lenger tid. Jo flere funksjoner som er i gang, jo mer strøm vil den bruke samtidig. Ganske logisk, i grunn. La den ligge i fred eller skru den helt av.

Hvis du ikke vil gjøre det siste, kan du skru på flymodus, foreslår Mashable, slik at telefonen bruker strøm ved å lete etter trådløse signaler hele tiden, noe som ofte stjeler mye strøm. Vårt tips: Hvis du har en «ikke forstyrr»-modus eller strømsparingsfunksjon på telefonen din, kan du også bruke denne.

2. Bruk veggladeren

Det vil gå raskere å lade telefonen fra stikkontakten i veggen enn usb-porten i datamaskinen. Dette fordi den leverer høyere strømstyrke. Bruk derfor strømforsyningen som følger med telefonen din så ofte du kan.

Les mer: God grunn til å ikke lade mobilen via pc-en

3. Hold telefonen kjølig

Mobilbatterier liker det ikke når det er for varmt. Eller for kaldt. Ekstremt høye eller lave temperaturer påvirker levetiden, og kan gjøre at batteriet går fortere tom for strøm enn vanlig. Men det kan også påvirke ladeprosessen. Hold derfor telefonen så nærme romtemperatur som mulig (22 grader celsius). Husk at et tett deksel også kan gjøre telefonen varmere, så det kan være en idé å ta det av.

4. Raskere usb-lading

Må du lade telefonen via usb-porten på pc-en, finnes det måter å gjøre dette raskere på. Fjern alle andre usb-enheter, og dropp også å synkronisere innhold til datamaskinen mens telefonen er plugget i, skriver Mashable.

Les også: Derfor skal du unngå uekte ladere

5. Vedlikehold batteriet

Det er ikke bare hva du gjør når du skal lade mobilbatteriet som teller, det er også viktig at du behandler batteriet pent ellers også. Det nedgraderes over tid, men det finnes ting du kan gjøre for å få det til å vare lenger. Les våre egne råd!

Har du noen flere forslag for å lade telefonen raskere? Del de gjerne i kommentarfeltet nedenfor!