Med programmet Bookmark Converter kan du samordne bokmerkene mellom Internet Explorer og Netscape. Foto: Torvald Kvamme
Med programmet Bookmark Converter kan du samordne bokmerkene mellom Internet Explorer og Netscape. Foto: Torvald KvammeVis mer

Tips: Overføre bokmerker til en annen nettleser

Internet Explorer og Netscape bruker to helt forskjellige metoder for å organisere og lagre bokmerker. Hvis du av en eller annen grunn vil skifte nettleser, eller bruker begge nettleserne, kan du på en enkel måte ta med deg bokmerkene fra det ene programmet til det andre. Her er oppskriften.

Å samle bokmerker kan være en nyttig beskjeftigelse hvis du vil holde rede på dine favoritter på nettet. Men det oppstår problemer hvis du av ulike årsaker vil installere en annen nettleser, eller hvis du ønsker å veksle mellom to nettlesere og sette bokmerker i begge.

Web-designere og hjemmesidesnekkere vil ha et legitimt behov for å ha begge nettleserne installert samtidig for å sjekke at sidene de lager ser OK ut i begge programmer. Da er det lett å komme i et uføre hvis du setter et bokmerke i den ene nettleseren som du ikke satt i den andre og omvendt. Og hvilken nettleser var egentlig oppdatert?

Løsningen er et shareware-program

Problemet med bokmerkene er velkjent for de fleste Internettbrukere. Siden Microsoft og Netscape ikke gjør noe med saken, har det dukket opp flere shareware-programmer som løser problemet.

Et av disse programmene er Bookmark Converter 2.6, som kan konvertere både fra Netscape til Internet Explorer og den andre veien. Bookmark Converter koster bare 8 dollar å registrere. Utgiveren Magnus Bråding sier i hjelpeteksten at han synes så synd på deg hvis du ikke har råd til dette, at du kan bruke programmet likevel!

Samkjøring av begge nettleserne

Hvis du bruker begge nettleserne samtidig, vil du kanskje ha mest nytte av at programmet kan samkjøre bokmerkene. Det innebærer at du kan sette bokmerker akkurat hvor du vil, og kjøre en oppdatering av begge programmer en gang i blant. Programmet kan også kjøres automatisk når du starter maskinen. Da vil bokmerkene alltid være oppdatert i begge nettlesere.

Et lite ekstra tips

Hvis du bruker Internet Explorer, og ønsker å gi bort bokmerkene dine til en kollega eller en venn, kan du bruke programmet på en elegant måte. Netscape lagrer nemlig bokmerkene i en HTML-fil som kan åpnes direkte i en nettleser. Bruker du programmet til å eksportere til Netscape, kan du siden kopiere HTML-filen som blir generert, eller sende den på epost til kollegaen/vennen som siden kan åpne den direkte. Smart eller hva?

Bookmark Converter 2.6 kan lastes ned fra DinSides server.