Tilkoblet – men ikke på nett

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Når alt det elektriske var i orden startet vi opp Eunett Traveller, som skal gjøre det mulig å koble seg opp fra en rekke steder i verden. Det består av programvaren Connection Manager, og en telefonliste over tilknytningsnumrene i de landene som inngår i samarbeidet.
Problemet var at vi ikke fikk noen forbindelse. Modemet skrek og hylte sine velkjente toner, men vi ble avvist av systemet.
Vi tok med oss både PC og modem og dro hjem til våre venner. Der har de rask tilknytning via kabel, og dessuten trådløst nettverk mellom mors Mac, fars bærbare G3 og ungene sin iMac. En ren Mac-verden med andre ord.
Vi forsøkte å koble oss opp igjen via husets telefonlinje, men ble stadig avvist. Her måtte det andre løsninger til.

Amerikanske tilbydere

Vi fikk samlet sammen tre CD-er fra diverse magasiner, som tilbød forskjellige former for gratis tilknytninger. Av disse fikk vi to til å virke, siden vi tenkte at det kunne være greit med en ekstra løsning i bakhånd. Begge disse, fra Excite og Earthlink, installerte egne oppstartsprogrammer hvor man fritt velger telefonnumre i stat/by for tilknytning. Praktisk på reise, trodde vi.
Tilbake på hotellet var det ingen ting som virket igjen.

Nytt modem

Dagen etter dro vi tidlig til Las Vegas, men hotellrommet var ikke klart. Derfor dro vi på messen først og gjorde et nytt forsøk da vi kom tilbake og hadde installert oss på rommet.
Stadig ingen tilknytning.
Da var det bare å finne fra Las Vegas gule sider (dem er det mange av) og finne en butikk i nærheten som solgte modem. I Las Vegas er hvert kvartal minst en kilometer langt i hver retning, så det ble drosje ti kvartaler som ventet mens vi handlet.
Vi fant et kjekt PC-kort fra Linksys, som var et kombinert 56K modem og 10/100 nettverkskort, til rundt 100 dollar. Typisk amerikansk pris på 99.99 pluss tax, som til sammen blir 107,24. Billig.
Og dette gjorde susen! Installasjonen av modemdelen gikk helt greit, og selv om det var problemer med nettverksdelen, lot vi det være. Det fikk vi komme tilbake til senere.
Nå var vi på nett, vi fikk umiddelbar kontakt med begge tilbyderne, og det viste seg senere at det var greit å ha både flere numre og flere tilbydere i bakhånd. Pågangen fra 250 000 besøkende på Comdex ga seg også utslag i Internett-trafikken.