Det er først og fremst eiere av den aldrende iPhone 3G som opplever problemer etter oppgradering til iOS4. Foto: Apple
Det er først og fremst eiere av den aldrende iPhone 3G som opplever problemer etter oppgradering til iOS4. Foto: AppleVis mer

Tilbake til hverdagen

I morgen er det første arbeidsdag for mange i det nye året. Her er noen spill som kan lette overgangen fra høytid til hverdag.

I romjula skal de fleste av oss senke skuldrene, sette oss ned og slappe helt av. Det er gjerne den tiden på året hvor man kan gjøre det man ellers ikke har tid til.

Derfor kan det bli svært brutalt når det igjen er tid for å smøre matpakke og pendle til jobb. Pendlere som reiser kollektivt, kan forsøke å glemme det overfylte transportmiddelet, og heller spille seg bort. Her er et knippe spill til iPhone og iPod Touch som lar deg gjøre akkurat det.

Brettspill

Ingenting er som å kose seg med brettspill i jula, men mange familier kan oppleve at det blir litt dårlig stemning når lillebror knuser far i Risk. Kanskje iPhone-versjonen kan være en erstatning, samtidig som julefreden i huset beholdes?

Det finnes flere alternativer. Lux Touch er gratis, og fungerer omtrent som brettspillversjonen av Risk. Men i motsetning til den fysiske versjonen, kan du ikke lagre spillet, ingen familiemedlemmer blir sure på deg fordi de andre rotter seg sammen og du må spille alene.

Kontrollene er veldig enkle: Bruk fingeren til å plassere ut hæren din, og ta så mange land som mulig. I begynnelsen av hver runde får du forsterkninger. For å angripe et land velger du landet du vil angripe fra, og trykker på landet du vil angripe (de må ligge ved siden av hverandre). Kontrollerer du et helt kontinent får du ekstra forsterkninger, og du får et forsterkningskort for hver runde hvor du tar et land fra fienden. Tre kort med forskjellige symboler gir flest forsterkninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake til hverdagen


Nå er det mulig at undertegnede er litt rusten i strategien, men motspillerne dine gir litt konkurranse. Husk å sikre flankene og land hvor du ikke har en fiende som nærmeste nabo!

Du finner spillet her. Også Galcon kan være et alternativ.

Monopol er også tilgjengelig. Her kan du også spille med venner, og det er ingen muligheter til å jukse!

Er du av sorten som sitter på mye kunnskap, kan Trivial Pursuit være tingen for deg.

Fra PC til iPhone

Mange av de gode gamle klassikerne finnes nå i iPhone-versjon.

Olavsburg tar sine første skritt mot å bli en voksen by.
Olavsburg tar sine første skritt mot å bli en voksen by. Vis merSim City er et spill det er mulig å kaste bort timer på. De fleste blir nok skeptiske til et så massivt spill på iPhone, men nettstedet IGN gir det 7.8 av 10. Her kan du kaste bort mange timer på å få byen din til å fungere skikkelig.

Spillet koster 17 kroner og kan lastes ned i Appstore.

Et annet spill vi kjenner fra PCen, er Settlers. Spillet koster 40 kroner, men byr på flere utfordringer.

Her er en video fra utvikleren:

Klassikeren Doom vil nok også vekke mange minner.

Hva spiller du på pendlerreisen? Del det med oss og andre lesere i debatten under!