Hva var det vi hadde i kjøleskapet igjen... Foto: ELISABETH DALSEG / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Hva var det vi hadde i kjøleskapet igjen... Foto: ELISABETH DALSEG / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på

Gjør hverdagen litt lettere med disse tipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens mobilkameraer har blitt så bra at mange har kastet ut digitalkameraet for lengst - i hvert fall til dagligdags bruk.

Men faktisk kan mobilkameraet brukes til mye mer enn bare Facebook og Instagram. For noen år tilbake hadde vi en artikkel her på DinSide med ni tips til hva du kan bruke mobilkameraet til.

Siden den gang har vi oppdaget enda flere bruksområder for mobilkameraet. Hvordan klarer vi oss egentlig uten? Nedenfor finner du ti nye forslag!

Har du noen flere smarte tips? Del de gjerne i kommentarfeltet nederst i saken!

Les også: Mobiler og nettbrett spiser opp kameraer og pc-er

1. Til parkeringen

Det er fort gjort å glemme hvor man har parkert bilen, spesielt i et stort parkeringshus og/eller når man i utlandet. Men hvorfor ikke bare gjøre det enkelt og ta bilde av skiltet som viser hvor du har parkert? Det tar deg noen sekunder og kan gjøre at du slipper å bruke masse tid på å finne bilen når du skal kjøre hjemover igjen!

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på


2. Til oppskrifter

Har du planlagt en stor middag i helga med retter du har funnet i flere av kokebøkene dine? Ikke ta deg bryet med å skrive ned alt på en egen liste. Bruk mobilkameraet til å ta bilder av oppskriftene, så er du garantert å ikke glemme noe når du er i butikken.

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på


3. Til når du skal handle mat

En ting er å ikke ha lagd en handlelapp før man dro hjemmefra, en annen ting er å huske hva man faktisk har i kjøleskapet. Og hva hvis du ikke har noen der hjemme som kan sjekke om dere hadde en kartong med fløte? Ta bilde av kjøleskapet før du går i butikken, så slipper du å lure.

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på


Les også: Ta bilde av kjøleskapet

4. Til å måle noe

Det er vel ingen telefoner i dag som kommer med innebygd målestokk, i hvert fall ikke en fysisk en. Men du kan faktisk bruke mobilkameraet til å finne ut hvor langt noe er eller hvor stor avstand det er mellom to ting. Det finnes flere apper på App Store og Google Play som gjør dette mulig, så gjør bare et søk på 'measure', så finner du flere alternativer å velge mellom.

5. Til (sminke)samlingen

Mange av oss samler på ting. En del damer samler for eksempel på sminke. Mye sminke. Men det er ikke alltid like enkelt å huske hvilke øyenskygger man har når man står i butikken og skal kjøpe ny. Det er fort gjort å gå på en smell her. Slik trenger det ikke være. Ta bilder av sminken (eller noe annet du har mye av) med mobilen, og lagre bildene i et eget album eller en app som Evernote, og så kan du lett hente det opp igjen ved behov.

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på


6. Til å sjekke batteriet på fjernkontrollen

Når fjernkontrollen ikke fungerer skyldes det som regel at batteriet har gått tom for strøm. Det er ikke alltid det er tilfellet, men det er ikke nødvendigvis like enkelt å vite. Vil du være helt sikker, bruk mobilkameraet! Fjernkontrollen sender et signal til TV-en via infrarødt lys som ikke er synlig for oss, men kameraer klarer å fange det opp. Ser du at det blinker på mobilskjermen når du sikter på kameraet, vet du at batteriet fremdeles fungerer!

PS: Noen mobilkameraer, som i nyere iPhone-modeller, har et infrarødt filter som gjør at trikset ikke fungerer. Men det gjelder som regel kun med kameraet på baksiden, ikke det på fremsiden, så bruk det i stedet!

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på


7. Til å måle pulsen

Føles det ut som om pulsen din er litt for høy? Eller kanskje for lav? Eller skulle du gjerne visst hva den var? Last ned appen Instant Heart Rate (fra App Store, Google Play eller Windows Store) som bruker mobilkameraet for å måle hvor fort hjertet ditt faktisk slår. Den er ganske nøyaktig også.

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på


8. Til det som er vanskelig å se

Lurer du på hvorfor du ikke får til å plugge i en kontakt på baksiden av hifi-anlegget eller tv-en? Eller hvor i all verden du skal trykke på undersiden av IKEA-skuffen for å ta den ut av festet? Ta et bilde, med blits om det er mørkt, så finner du det raskt ut!

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på


9. Til utlån

Har du mange DVD-filmer eller bøker som vennen dine liker å låne, men klarer aldri å huske hvem som har lånt hva? Ta et bilde av den som låner og hva som bli lånt, så er de garantert å ikke stikke av med det for evig og alltid. Du hadde jo faktisk tenkt til å se Magic Mike en gang til...

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på


10. Til forsikringen

Hvis man skulle være så uheldig å bli utsatt for et innbrudd, er det ikke alltid like enkelt å huske alt man hadde stående rundt omkring i boligen sin. Bedre føre var, som det heter: Ta bilder av alt du eier med mobilen, så blir det lettere å huske. Kan også være smart å gjøre med kofferten når du skal på ferie! Husk også da at du lagrer bildene i en eller annen skytjeneste, slik at du ikke mister bildene dersom mobilen din forsvinner også.

Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på


11. Ditt forslag

Bruk debatten under til andre kreative og morsomme forslag!

Les også: Fem fine fotoapps for iPhone

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer