Med Texty sender du SMS direkte fra Google Chrome.
Med Texty sender du SMS direkte fra Google Chrome.Vis mer

Texty sender SMS direkte fra Chrome

...så slipper du å fikle med telefonen.

Selv etter å ha hatt flere smarttelefoner de siste årene, må jeg innrømme at det går unektelig raskere å skrive på et fysisk tastatur enn på telefonskjermen.

På Android-plattformen finnes det flere løsninger som lar deg bruke datamaskinen for å sende og lese meldinger. Vi har tidligere sett på TalkMyPhone, som lar deg sende og motta SMS-meldinger via Googles lynmeldingstjeneste, GTalk. Det skal dog sies at brukergrensesnittet ikke var det mest intuitive, der du var nødt til å sende ulike kommandoer til telefonen for å bytte aktiv kontakt og den slags.

I begrenset betautgave

Mer elegant er Texty; en applikasjon som kjører i bakgrunnen på telefonen din, og som har en tilhørende utvidelse til nettleseren Google Chrome. Tjenesten er foreløpig i privat beta-utgave, og du må derfor legge igjen epostadressen din på Textys hjemmesider om du har lyst til å prøve (vi fikk invitasjon etter en ukes tid).

Når du er ført opp på A-listen, kan du laste ned Texty fra Android Market. Du klikker deg igjennom oppsettet (neste, neste, fullfør) og så er telefondelen av programmet klart til dyst. Dernest laster du ned Texty-utvidelsen til Google-chrome og fullfører oppsettet ved å autentisere deg via Google. I tillegg får du muligheten til å importere Google-kontaktene dine, så slipper du å taste inn telefonnumre manuelt når du skal sende meldinger. Texty legger seg så som en liten knapp ved siden av adressefeltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

10 godbiter fra Chrome Web Store

Texty sender SMS direkte fra Chrome


Med blanke ark

Texty får ikke tilgang på meldinger som allerede ligger på telefonen din, så du starter med blanke ark. Når du får en tekstmelding på telefonen, spretter det umiddelbart opp en boks i nettleseren som viser meldingen, eller bare avsenderen dersom det hender at andre sitter ved siden av deg og du ikke nødvendigvis vil at meldingen fra eks-kjæresten skal sees av alle. Dette regulerer du via options-menyen.

Texty sender SMS direkte fra Chrome


Samtalene dine grupperes i faner i nettleseren, og løsningen fremstår oversiktlig og grei. Aller helst skulle vi ha sett at samtaletrådene oppdaterte seg direkte i stedet for at man må trykke refresh, og at også SMS man sendte ut direkte fra telefonen ble oppdatert i nettleseren, men ellers har vi lite å utsette, annet enn at det åpnet og lukket seg fryktelig mange faner da vi ville importere kontaktene.

Med andre ord - bruker du Chrome og har en Android-telefon er dette en løsning som er vel verdt å sjekke ut. Meld deg på betaen hos Texty.

DinSides mobiltester