Med det virtuelle skrivebordet kan du kjøre et stort antall programmer på serveren til AIS. Det er kun skjermbildene som overføres til din maskin.
Med det virtuelle skrivebordet kan du kjøre et stort antall programmer på serveren til AIS. Det er kun skjermbildene som overføres til din maskin.Vis mer

Testkjør programvare på Internett!

Tenk deg å kunne kjøre fullversjoner av de mest vanlige programmene uten å måtte anskaffe dem eller installere dem på din egen PC! Ved hjelp av en virtuell arbeidsstasjon kan du få tilgang til hundrevis av programmer direkte fra din egen nettleser. Programmene kjøres på serveren, og det er kun skjermbildene som sendes over Internett.

Det amerikanske selskapet Applications and Internet Services (AIS) gir Internettbrukere anledning til å teste ut flere av programmene fra for eksempel Microsoft, Adobe, Lotus eller Corel uten å måtte installere dem på egen PC.

Via AIS sin webside kan du åpne et virtuelt skrivebord på skjermen din hvor du får mulighet til å velge og vrake mellom for eksempel Microsoft Office, Lotus Smartsuite, Claris Works eller Corel Office Professional, for bare å nevne noen av de mange programmene som er tilgjengelig.

PCen blir en arbeidsstasjon

Det eneste du trenger er en liten plugg-in for Netscape eller tidligere versjoner av Inter Explorer (Explorer versjon 3.0 og senere har innebygget denne plugg-in) som lastes ned fra AIS sin side. Deretter får du adgang til serveren til AIS via deres webside, og et virtuelt vindu åpnes på skjermen din.

Dermed har du med ett tilgang til flere hundre av de mest populære programmene som finnes på markedet uten å måtte installere dem eller laste dem over på egen PC. Alt fra tekstbehandlere, Desktop Publishing, grafikk, databaser, regneark til CAD-programmer finnes på serveren til AIS.

Du trenger ikke å bekymre deg for om PCen har den riktige konfigurasjonen, om du har nok minne eller om maskinen din er kraftig nok til i det hele tatt å kjøre programmet. Selv det mest krevende program blir tilgjengelig for deg uansett hvilken maskin du måtte ha.

I følge AIS vil selv en gammel 286 AT med 1 Mb RAM kjøre som en Pentium med 128 Mb RAM, en påstand som nok likevel må tas med en klype salt.

Som en nettverkstilkobling

Ved hjelp av nettleseren på sin egen PC, kjører brukeren en virtuell, online Pentium Pro arbeidsstasjon. Helt som å jobbe på en ekte Pentium Pro blir det likevel ikke.

Begrensningen er hastigheten på internett-tilknytningen. All dataoverføring mellom AIS sin server og brukerens maskin skjer vanligvis ved hjelp modemtilkobling som med sine 28.800 eller 56.000 bps blir svært langsomt sammenlignet med å kjøre direkte på en arbeidsstasjon.

Men når du først er inne hos AIS, kjører du i prinsippet programmene som om du skulle være i nettverk med serveren til AIS. Du kan skrive ut til din egen skriver og du kan lagre det du produserer på din egen harddisk. I det hele tatt er det hele lagt meget enkelt opp for brukeren.

Mange muligheter

AIS sin testside er en tjeneste som du i utgangspunktet må abonnere på. Det koster 39,95 dollar (ca. 300 kroner) i måneden, og da får du full tilgang til alle programmene som er tilgjengelig hos AIS.

Men du kan også teste ut tjenesten gratis inntil 30 minutter av gangen så mange ganger du måtte ønske. Det gir deg muligheter til å gjøre en enkel sammenlikning av for eksempel programmer som du ønsker å vurdere opp mot hverandre før et eventuelt kjøp.

AIS sin virtuelle maskin har i det hele tatt mange muligheter. Hvis du f.eks. har problemer med å åpne et dokument du har mottatt, kan du gå inn på AIS sin testside, åpne opp riktig program og lagre i et format som er brukbart for deg.. Du kan også kopiere tekst ut fra et program som kjøres hos AIS og lime inn i et program som kjøres lokalt på din egen maskin

Noen mangler

Programmene du finner på AIS er ikke alltid de aller nyeste. Hvis utvalget av programmer økes og alltid er i siste versjon, vil tjenesten bli betydelig mer verdifull.

Til tross for ulempene med hastighet og litt tynt utvalg er denne tjenesten så spennende at vi anbefaler deg å teste den ut. Prinsippet som benyttes er også spennende med tanke på fremtidens internett-tilknytninger som helt sikkert vil bli mye raskere.